Voor hypotheekadvies naar de adviseur

Het is zover: je wilt een huis kopen. Een plek die precies bij je past: mooi, ruim en betaalbaar. Onze hypotheektool laat zien wat financieel ongeveer past, maar uiteindelijk wil je méér weten. Een onafhankelijke adviseur geeft je advies op maat. Tijd voor een adviesgesprek!

Waarom is hypotheekadvies op maat belangrijk?

In de online rekentools geef je antwoord op de belangrijkste algemene vragen die nodig zijn voor het eenvoudig berekenen van jouw maximale hypotheek. Voor vragen naar aanleiding van jouw persoonlijke situatie, zoals je kansen als starter met een studieschuld of als startende zzp’er, kun je terecht bij een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. In een persoonlijk gesprek krijg je meer informatie die specifiek op jou van toepassing is.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Als je een huis koopt, kun je ervoor kiezen om in gesprek te gaan met een adviseur op het moment dat je een bod gaat doen. Een andere optie: al vroeg in je zoektocht een afspraak maken. Zo ga je goed voorbereid op pad en maak je keuzes waarvan je zeker weet dat ze passen bij jouw situatie. Ook als je nog geen huis hebt gevonden, kun je er dus al terecht. Weten hoe je goed voorbereid het gesprek in gaat? Download onze stappengids!

Dit doet een hypotheekadviseur voor je:

  1. De hypotheekadviseur stelt vragen over je financiën en over je dromen en woonwensen.
  2. Op die manier verzamelt de hypotheekadviseur alle informatie over jouw situatie.
  3. De adviseur vertelt je onder meer over de verschillende hypotheekvormen en voorziet je van advies.
  4. In de berekening neemt de hypotheekadviseur ook de laatste wetgeving mee in de berekening.
  5. Dat geldt ook voor alle variabele factoren van hypotheekverstrekkers, zoals actuele rentestanden en acceptatievoorwaarden. Je wilt natuurlijk het liefst een hypotheek met een scherpe rente!
  6. De adviseur maakt voor jou één of meerdere berekeningen en vraagt voor jou een offerte aan.
  7. Ga je akkoord? Dan vraagt de adviseur een hypotheek voor jou aan bij BLG Wonen of een andere hypotheekverstrekker.

Wat kost hypotheekadvies?

De kosten voor hypotheekadvies verschillen per adviseur. Sommige adviseurs rekenen een uurtarief, andere hanteren een vast bedrag per gesprek. Een adviseur legt je - voordat het adviesgesprek plaatsvindt - uit wat hij voor je doet en wat de kosten zijn. Je ondertekent een adviesovereenkomst. Hierin staan de werkzaamheden en kosten beschreven.

Goed om te weten: de advieskosten voor het krijgen van een hypotheek kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Het liefst wil je iemand spreken bij jou om de hoek. Iemand met wie het klikt, iemand met verstand van zaken. Ben je op zoek naar advies op maat? Vind in onze tool eenvoudig een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt!