Je wilt graag een huis kopen, maar vraagt je af: kan ik een huis kopen? En waar moet ik op letten? Je eerste huis kopen is leuk, maar ook best spannend. Wij helpen je graag op weg en leggen uit wat er komt kijken bij het kopen van je eerste huis.


1. Kan ik een huis kopen?

Je hebt nu nog een huurhuis of woont nog bij je ouders of mede-studenten, maar bent klaar om je eigen huis kopen. Alleen of samen. Kom je in aanmerking voor een hypotheek? En wat kun je lenen? Wat zijn je woonwensen?

Maak een berekening en bekijk je opties

Jouw mogelijkheden om je eerste huis te kopen.

2. Advies op maat

Ook als je net een nieuwe baan hebt of misschien een studieschuld zijn er mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Eventueel met hulp van je ouders.

Jouw financiƫle mogelijkheden

Jouw financiële mogelijkheden als starter.

3. Je eerste huis kopen

Je weet ongeveer wat je kunt lenen en bent serieus rond aan het kijken naar jouw droomhuis. Hoe pak je dat aan? Waar moet je opletten, kan een makelaar je helpen?

Ons stappenplan 'huis kopen' helpt je op weg

Ons stappenplan 'huis kopen' helpt je op weg met het kopen van je eerste huis.

4. De hypotheek

Je hebt je huis gevonden en een bod uitgebracht of het bod is al geaccepteerd. Tijd een adviesgesprek bij een adviseur en een hypotheek af te sluiten. Er moet veel geregeld worden.

Wij leggen uit wat er moet gebeuren en hoe het werkt

Een hypotheek afsluiten kan ingewikkeld zijn, zeker als je voor het eerst een huis koopt.

5. Na de koop

De hypotheek is rond, je bent eigenaar van een huis. Gefeliciteerd! Na de koop is het tijd voor verhuizen of misschien ga je eerst nog verbouwen. En hoe regel je dat met de hypotgheekrenteaftrek?

Lees wat je na de koop nog kunt verwachten of regelen

Na de koop is het tijd voor verhuizen of misschien ga je eerst nog verbouwen.