Op deze pagina:

Beginnen met verduurzamen

Voor je aan de slag gaat met verduurzamen is het goed te weten wat de voor- en nadelen zijn van verduurzamen. Maar sta ook stil bij waarom en hoe duurzaam je wilt wonen. En met onze snelle tips kun je (beginnen met) eenvoudig energie besparen.
Tips waarmee je kunt besparen.

Waarom duurzamer wonen?

 • Goed voor het klimaat én voor je portemonnee: de voordelen van verduurzamen kennen we allemaal wel. Toch zijn er ook nadelen. Je moet bijvoorbeeld eerst geld investeren in de verduurzaming.
  De voor- en nadelen van het verduurzamen van je huis op een rij
 • Voordat je beslist om je woning wel of niet te verduurzamen, wil je natuurlijk weten hoe energiezuinig je huis nu is. Dit wordt aangegeven met het energielabel A t/m G. Een A-label is het meest energiezuinig. Check jouw label op www.energielabel.nl/


  Energielabel verplicht bij verkoop

  Als je jouw huis verduurzaamt, is de kans groot dat het energielabel verbetert. Ga je je huis verkopen? Dan moet je een definitief energielabel aanvragen.

 • Slimme apparaten gebruiken, alleen de kamers verwarmen waar je veel bent en besparen op het gebruik van warm water. Met eenvoudige aanpassingen kun je thuis al snel tientallen euro’s besparen op je energierekening.

  Direct aan de slag met deze 10 energiebespaartips

Duurzame oplossingen

Door eenvoudig te besparen met de tips hierboven kun je al wat doen om energiezuiniger te leven. Daarnaast kun je kijken welke duurzame oplossingen het beste passen in jouw situatie en bij jouw huis.

 • Hoe energiezuiniger je huis, hoe lager je energierekening. Daarvoor is het belangrijk om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden en energie niet verloren te laten gaan. Hoe? Door onder andere goede isolatie, energiebesparende apparaten en door zelf (duurzaam) energie op te wekken.

  Bekijk de energiebesparende maatregelen

 • Een huis met lage of zelfs helemaal geen energiekosten: wie wil dat niet? Het kan met een energieneutraal huis: je gebruikt dan evenveel energie als je zelf opwekt. Dit wordt ook wel ‘nul op de meter’ genoemd.

  Je huis energieneutraal maken doe je zo en dit kost het

 • Aardgasvrij wonen is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Door de hoge gasprijzen en aandacht voor het klimaat wordt gasloos wonen steeds aantrekkelijker. Ook wil Nederland in 2050 klimaatneutraal zijn. De meeste winst behaal je door je cv-ketel te vervangen voor een gasvrij alternatief en om echt van het gas af te gaan zal je ook gasloos moeten gaan koken.

  Zo maak je je huis gasvrij

 • Het doel van duurzaam bouwen is om de impact op mens en milieu te beperken. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je aan kunt denken als je een duurzaam huis bouwt of verbouwt. Wij leggen je graag uit wat duurzaam bouwen is en waar je rekening mee moet houden.

  Meer over duurzaam (ver)bouwen

Huisscan

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woonsituatie? Doe de huisscan van onze partner Solease en ontdek hoeveel geld je kunt besparen met een energiezuiniger huis.

Duurzaam wonen financieren

Hoeveel je moet investeren in het verduurzamen van je huis, hangt af van de energiebesparende maatregelen die je kiest. Dit hoef je niet (allemaal) van je eigen geld te betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om duurzaam wonen te financieren.
Er zijn verschillende mogelijkheden om je energiebesparende maatregelen te financieren.

Ontdek hoe je duurzaam wonen kunt financieren

 • Wil je geld lenen om je huis energiezuiniger te maken voor een beter energielabel? Met het Energiebespaarplan Plus in combinatie met een Bespaarhypotheek van BLG Wonen krijg je meteen de rente die hoort bij het betere energielabel. Je krijgt twee jaar de tijd om je huis te verduurzamen.
  Lees hier alles over het Energiebespaarplan Plus
 • Je huis verduurzamen kost geld en dat kan een drempel zijn om ermee aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar die het financieel aantrekkelijker maken om duurzamer te gaan wonen.

  Deze duurzaamheidssubsidies zijn er

Energiebesparende maatregelen doorvoeren

Weet je hoe je je woning wilt verduurzamen en hoe je dit gaat financieren? Dan is het tijd om offertes op te vragen bij partijen die de energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren. Wij werken samen met partners die met zorg geselecteerd zijn. Zij kunnen jou helpen bij het verduurzamen van je woning.
Vergelijk verschillende offertes met elkaar voor het verduurzamen van je huis

Dit zijn onze partners in duurzaam en energiezuinig wonen


Ontdek hoeveel je kunt besparen

Doe de huisscan van onze partner Solease en binnen 3 minuten weet je hoeveel je kunt besparen met het verduurzamen van je woning. En wat dat ongeveer kost. Met het persoonlijke stappenplan kun je direct aan de slag. Je vindt op deze website ook meer informatie en tips over onder andere isoleren, zonnepanelen, een (hybride) warmtepomp en financieringsmogelijkheden.

Doe de huisscan