Op deze pagina:
Beginnen met verduurzamen
Waarom duurzamer wonen?
- Je kunt iedere maand besparen op je energierekening
- Je woonomgeving wordt gezonder en comfortabeler
- Je levert een bijdrage aan een beter klimaat
- Je huis wordt mogelijk meer waard
-
Goed voor het klimaat én voor je portemonnee: de voordelen van verduurzamen kennen we allemaal wel. Toch zijn er ook nadelen. Je moet bijvoorbeeld eerst geld investeren in de verduurzaming.
De voor- en nadelen van het verduurzamen van je huis op een rij -
Voordat je beslist om je woning wel of niet te verduurzamen, wil je natuurlijk weten hoe energiezuinig je huis nu is. Dit wordt aangegeven met het energielabel A t/m G. Een A-label is het meest energiezuinig. Check jouw label op www.energielabel.nl/
Energielabel verplicht bij verkoop
Als je jouw huis verduurzaamt, is de kans groot dat het energielabel verbetert. Ga je je huis verkopen? Dan moet je een definitief energielabel aanvragen.
-
Slimme apparaten gebruiken, alleen de kamers verwarmen waar je veel bent en besparen op het gebruik van warm water. Met eenvoudige aanpassingen kun je thuis al snel tientallen euro’s besparen op je energierekening.
Duurzame oplossingen
-
Hoe energiezuiniger je huis, hoe lager je energierekening. Daarvoor is het belangrijk om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden en energie niet verloren te laten gaan. Hoe? Door onder andere goede isolatie, energiebesparende apparaten en door zelf (duurzaam) energie op te wekken.
-
Een huis met lage of zelfs helemaal geen energiekosten: wie wil dat niet? Het kan met een energieneutraal huis: je gebruikt dan evenveel energie als je zelf opwekt. Dit wordt ook wel ‘nul op de meter’ genoemd.
-
Aardgasvrij wonen is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Door de hoge gasprijzen en aandacht voor het klimaat wordt gasloos wonen steeds aantrekkelijker. Ook wil Nederland in 2050 klimaatneutraal zijn. De meeste winst behaal je door je cv-ketel te vervangen voor een gasvrij alternatief en om echt van het gas af te gaan zal je ook gasloos moeten gaan koken.
-
Het doel van duurzaam bouwen is om de impact op mens en milieu te beperken. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je aan kunt denken als je een duurzaam huis bouwt of verbouwt. Wij leggen je graag uit wat duurzaam bouwen is en waar je rekening mee moet houden.
Huisscan
Wil je weten welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woonsituatie? Doe de huisscan van Solease en ontdek hoeveel geld je kunt besparen met een energiezuiniger huis.
Duurzaam wonen financieren
-
Wil je geld lenen om je huis energiezuiniger te maken voor een beter energielabel? Met het Energiebespaarplan Plus in combinatie met een Bespaarhypotheek van BLG Wonen krijg je meteen de rente die hoort bij het betere energielabel. Je krijgt twee jaar de tijd om je huis te verduurzamen.
Lees hier alles over het Energiebespaarplan Plus -
Je huis verduurzamen kost geld en dat kan een drempel zijn om ermee aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar die het financieel aantrekkelijker maken om duurzamer te gaan wonen.
Energiebesparende maatregelen doorvoeren
Hulp bij duurzaam en energiezuinig wonen
Ontdek hoeveel je kunt besparen
Doe de huisscan van Solease en binnen 3 minuten weet je hoeveel je kunt besparen met het verduurzamen van je woning. En wat dat ongeveer kost. Met het persoonlijke stappenplan kun je direct aan de slag. Je vindt op deze website ook meer informatie en tips over onder andere isoleren, zonnepanelen, een (hybride) warmtepomp en financieringsmogelijkheden.