Waarom duurzamer wonen?

Zo betaal je de verduurzaming van je woning

Wist je dat je tot wel 35% kan besparen op jouw energierekening én net zo comfortabel kan blijven wonen? Kies ervoor om je woning te verduurzamen en start met besparen. De kosten van de energiebepalende maatregelen kun je op verschillende manieren betalen. Ontdek nu je mogelijkheden.
 1. Ga je een huis kopen en wil je dat meteen energiezuiniger maken?
  Dan laten we maximaal € 9.000 buiten beschouwing bij de berekening van de maximale hypotheek.

  Koop je een Nul op de Meter woning?
  Dan kan je onder voorbehoud tot € 25.000 extra hypotheek* krijgen.

  Voor beide situaties geldt dat er een inkomen moet zijn van minstens € 33.000.

  Het bedrag van de totale hypotheek mag niet meer zijn dan 106% van de marktwaarde na verbouwing van je nieuwe huis.

  Er gelden nog een paar voorwaarden. Een adviseur kan je er alles over vertellen.

  Energiebespaar Budget
  Een adviseur kan samen met jou kijken of een Energiebespaar Budget mogelijk is. Hiermee kun je energiebesparende maatregelen wél direct meefinancieren in je hypotheek, maar pas later beslissen hoe je je nieuwe woning gaat verduurzamen. Het geld wordt dan in een bouwdepot geplaatst. Het voordeel hiervan is dat je niet meteen bij aankoop van je huis al offertes hoeft te hebben van de energiebesparende maatregelen

  *Let op! Geld lenen kost geld.

 2. Heb je wat spaargeld achter de hand? Dat is verstandig. Wil je weten of het verstandig is om dat te gebruiken voor het energiezuinig maken van je huis? Met de bufferberekenaar op Nibud.nl reken je snel uit of je buffer groot genoeg is. Als dat zo is dan kun je het overige spaargeld bewust investeren in het energiezuiniger maken van je woning.
 3. Als je wilt investeren in je huis, kun je een speciale lening gebruiken: de Energiebespaarlening*. Dat is een initiatief van het Nationaal Energiebespaarfonds. Kijk op Energiebespaarlening.nl of je hiervoor in aanmerking komt.

  *Let op! Geld lenen kost geld.
 4. Veel gemeentes bieden subsidies voor het energiezuinig maken van je huis. Check op Energiesubsidiewijzer.nl hoe het in jouw gemeente is geregeld.
 5. Bij sommige leveranciers van bijvoorbeeld zonnepanelen of cv-ketels kun je ook huren of huurkopen. Je hoeft dan geen grote investering te doen en profiteert direct van lagere maandlasten. En alles wordt voor je geregeld: installatie, reparatie en de verzekering. Op Slimwoner.nl lees je meer over het huren van zonnepanelen.

Laat de zon voor je werken

Denk je erover om zonnepanelen te nemen, maar weet je niet of je deze moet huren, kopen of misschien wel delen? Dan helpt de zonnewijzer van onze partner Natuur & Milieu je op weg. Doe de zonnewijzer en je weet snel welke vorm van zonnestroom het meest geschikt is voor jouw situatie. Ook vraag je hier eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Praktische tips om energie te besparen

In het boekje 101 Energiebespaartips vind je veel praktische tips waarmee je vandaag al energie én geld kan besparen.


Lees ook onze gratis Stappengids Energie besparen. Daarin staat waar je allemaal aan moet denken wanneer je je huis gaat verduurzamen.

Wil je weten of jij energiebesparende maatregelen mee kunt nemen in je hypotheek? Een adviseur kan je verder helpen.

Vind een adviseur