Hypotheekadvies

Hypotheekadvies op maat

Een onafhankelijke adviseur helpt je een hypotheek te vinden die bij jouw financiële situatie past. Vind een adviseur bij jou in de buurt.
Op zoek naar een adviseur

In gesprek met een adviseur

Onze onafhankelijke adviseurs zijn er om jou te adviseren over je hypotheekmogelijkheden. Maar wat bespreek je tijdens zo’n gesprek, hoe bereid je je voor en wat zijn de kosten?
Voorbereiding op een hypotheekgesprek

Welke hypotheekvorm past bij mij?

Een annuïteitenhypotheek, een lineaire of een aflossingsvrije hypotheek: wij informeren je over de mogelijke hypotheekvormen.
Ontdek welke hypotheek bij jou past

Hypotheek voor je nieuwbouwhuis

De regels en voorwaarden van een hypotheek voor een nieuwbouwhuis zijn anders dan die voor een bestaande woning. Wij hebben op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Nieuwbouwhypotheek uitgelegd

Een bouwdepot

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis of het verbouwen of verduurzamen van je bestaande woning kun je gebruikmaken van een bouwdepot. Van deze aparte rekening betaal je de (ver)bouwrekeningen.
Zo werkt een bouwdepot

Hypotheek voor senioren

Het bereiken van je pensioenleeftijd kan invloed hebben op je financiële situatie. Speciaal voor wie (bijna) met pensioen is, hebben we bij BLG Wonen aangepaste hypotheekmogelijkheden. Ontdek wat dat betekent

Hypotheekrente

Actuele hypotheekrente

Eén van de voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen is de scherpe rente. Ontdek de verschillende rentetarieven van onze hypotheekvormen.
Bekijk de actuele hypotheekrente

Vaste of variabele rente?

Als je een hypotheek afsluit, ga je rente betalen. Je bepaalt zelf of dat een vaste of een variabele rente is. Dit moet je weten over het kiezen van een passende hypotheekrente.
Laat je informeren

Hypotheekrente meenemen

Als je een ander huis koopt en al een hypotheek hebt, kan het interessant zijn om de rente van je huidige hypotheek mee te nemen naar je volgende woning. Bijvoorbeeld als deze lager is dan de actuele rente bij je nieuwe hypotheek. Wij leggen je uit hoe het werkt.
Dit zijn de mogelijkheden

Rente Meeneemregeling

Is het in jouw situatie mogelijk om je huidige hypotheekrente mee te nemen naar je volgende huis? Dan kan het interessant zijn om gebruik te maken van de Rente Meeneemregeling.
Zo werkt de regeling

Hypotheek aanvragen

Een hypotheek bij BLG Wonen

Bij BLG Wonen vinden we dat je moet kunnen wonen op een manier die bij jouw situatie past. Daarom denken we mee, en kijken we verder dan alleen de cijfers. Ontdek van welke voordelen je bij ons nog meer kunt profiteren.
De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Hoe werkt een hypotheekaanvraag?

Van het berekenen van je maximale hypotheek tot het betalen van de maandlasten: wij helpen je op weg bij de aanvraag van je hypotheek.
Dit moet je weten

Kosten hypotheek afsluiten

Voor het afsluiten van een hypotheek betaal je financieringskosten. Deze kosten moet je met eigen geld betalen. Wij vertellen je er meer over.
Dit zijn de financieringskosten

De hypotheekofferte

In de hypotheekofferte doet de hypotheekverstrekker jou een aanbod voor een hypotheek. Wij leggen uit wat er in de offerte staat en waar je op moet letten.
Uitleg over de hypotheekofferte

Het overgangsrecht

Sinds 1 januari 2013 zijn de regels voor de hypotheekrenteaftrek veranderd. Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft die onder het overgangsrecht valt, heeft dankzij deze regeling onder voorwaarden nog recht op renteaftrek.
Zo zit dat

Meer weten over het kopen van je volgende huis: