Hypotheekadvies op maat

Voor een hypotheekadvies dat past bij jouw situatie kun je een afspraak maken met een van onze onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Hypotheekvormen: welke hypotheek past bij mij?

Er zijn verschillende soorten hypotheek. Wij leggen de hypotheekvormen uit en ontdek welke hypotheek bij jou past.

Actuele hypotheekrente

BLG Wonen biedt een scherpe rente en zo kun jij hopelijk je droomhuis kopen. Houd onze pagina met de actuele rentes in de gaten.

Vaste of variabele rente?

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je kiezen voor vaste of variabele rente. Hoe maak je een goede keuze? Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen over hypotheekrente.

Hypotheek meenemen

Ga je een nieuw huis kopen en wil je je huidige hypotheek meenemen? Wij leggen uit wat de mogelijkheden zijn en waar je rekening mee moet houden.

Rente Meeneemregeling

Koop je een ander huis en heb je een gunstige hypotheekrente bij BLG Wonen? Met de Rente Meeneemregeling kun je die meenemen.

Een hypotheek bij BLG Wonen

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen. Al 65 jaar helpen we mensen bij het vinden van een passende hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past. 

Hypotheek nieuwbouw

De regels voor een nieuwbouw hypotheek zijn anders dan een hypotheek voor een bestaand huis . Hier moet je rekening mee houden.

Hypotheek aanvragen: hoe werkt het?

Een hypotheekaanvraag kan best ingewikkeld zijn, zeker als je voor het eerst een huis koopt. Hoe werkt het precies? Wij leggen het je graag uit.

De hypotheekofferte

In de hypotheekofferte doet de hypotheekverstrekker jou een aanbod voor je hypotheek. Wat staat er allemaal in en waar moet je op letten?

Naar de notaris

Om officieel huiseigenaar te worden, moet je naar de notaris. Wat doet de notaris en wat zijn de kosten van de notaris als je een huis koopt?

Bouwdepot en je hypotheek

Bij nieuwbouw of verbouw wordt (een gedeelte van) de hypotheek eerst in een bouwdepot gestort. Hoe werkt het?

Meer weten over het kopen van je volgende huis: