1. Wel of niet verhuizen?

Je bent je huis uitgegroeid, je wilt dichter bij je werk wonen of jullie gaan helaas uit elkaar. Iedereen heeft zijn eigen reden om te verhuizen, maar wat zijn jouw opties en wat zou je dan willen? Nieuwbouw of bestaande bouw? Of kies je er toch voor om je huis te verbouwen?

Lees over de diverse mogelijkheden

Wel of niet verhuizen? Lees over de diverse mogelijkheden.

2. Jouw financiële mogelijkheden

Je wilt verhuizen, maar hebt veel vragen over je financiële mogelijkheden. Hoeveel kan ik lenen? En hoeveel eigen geld heb ik nodig? Hoe financier ik een verbouwing of duurzaam wonen? Er is veel mogelijk; van overwaarde gebruiken tot een hypotheek voor zzp'ers.

We vertellen je graag over je financiële opties

e wilt verhuizen, maar hebt veel vragen over je financiële mogelijkheden. We vertellen je over de verschillende opties.

3. Een nieuw huis kopen

Je hebt een huis op het oog, maar wat doe je eerst? Je huidige huis verkopen of een nieuw huis kopen? En doe je dat met of zonder makelaar. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij en praten je bij over een energielabel aanvragen en de kosten voor het (ver)kopen van een huis.

De stappenplannen huis (ver)kopen helpen je op weg

Een ander huis op het oog? Wij vertellen je wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis.

4. De hypotheek

Je hebt een bod uitgebracht op een woning of misschien is het voorlopig koopcontract al getekend. Voordat je officieel de eigenaar bent van de woning moet er van alles gebeuren: een hypotheek afsluiten bijvoorbeeld. Maar hoe werkt dat precies? En welke hypotheek past bij jou?

Wij leggen je uit wat je te wachten staat

Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een hypotheek?

5. De verhuizing en daarna

De koop is rond, de hypotheek is geregeld en je bent klaar om te verhuizen. Wat moet je allemaal regelen voor je verhuizing? En als je dan verhuisd bent, wil je misschien je huis energiezuiniger maken. En moet je zaken checken als hypotheekrenteaftrek of extra aflossen op je hypotheek. Lees wat je voor, tijdens en na de verhuizing moet regelen

Lees waar je aan moet denken voor, tijdens en na de verhuizing.