Is het tijd voor een ander huis? Wat de verhuisreden ook is; wij helpen je op weg. Lees hier wat je moet weten over je volgende woning, de financiering en hoe je je goed voorbereidt op de grote verhuisdag.

Verbouwen of toch verhuizen?

De reden voor een ander huis is voor iedereen anders. Je wilt kleiner wonen tijdens je pensioen of juist groter door gezinsuitbreiding. In sommige gevallen kan je huidige woning verbouwen ook de oplossing zijn. Toch verhuizen? Dan leggen wij je uit waar je begint met de koop en financiering van je volgende huis.

Wij helpen je op weg bij het maken van een keuze

Direct naar:

  De financiële mogelijkheden voor jouw nieuwe koopwoning

  Sommige financieringszaken zijn bij een volgend huis hetzelfde als toen je je eerste woning kocht. Hoeveel eigen geld heb je nodig en wat kun je eigenlijk lenen als je ondernemer bent of geen vast contract hebt? Maar er zijn andere dingen om rekening mee te houden, zoals eventuele overwaarde op je huis. Wat doe je daarmee? Wij helpen je op weg.

  Ontdek jouw financiële mogelijkheden

  Direct naar:

  Dit zeggen onze klanten over ons

  "Hele goede service. Na het afsluiten via de tussenpersoon werd ik persoonlijk door BLG Wonen gebeld of alles naar wens is, geweldig!"
  Mw. K. Butzelaar
  "Omdat BLG Wonen de moeite heeft genomen om voor mij als ondernemer een passende hypotheek aan te bieden."
  Dhr. A.B.M. Heesink

  Een huis kopen én verkopen

  Bij het kopen van een volgende woning komt veel kijken. Je gaat immers ook vérkopen. Wat is eigenlijk de beste volgorde: eerst kopen of verkopen? En doe je dat met of zonder makelaar? Wij geven je praktische tips en informatie over het (ver)kopen van je huis.

  Dit moet je weten over kopen en verkopen

  Direct naar:

  De hypotheek voor je volgende huis

  Een ander huis betekent een andere hypotheek. Wij helpen je op weg bij het vinden van een hypotheekvorm en -rente die bij jouw situatie past. Ook vertellen we waar je op moet letten als je je huidige hypotheekrente mee wilt nemen naar je nieuwe huis.

  Lees wat er komt kijken bij de financiering van een volgend huis

  Direct naar:

  Dit zeggen onze klanten over ons

  "Vergeleken met eerder afgesloten hypotheken was dit heel prettig."
  Dhr. V.J. Cools
  "Zeer snelle service, duidelijk en persoonlijk contact."
  Dhr. F.S. van der Wal

  De verhuizing en daarna

  Tijd om te verhuizen! Met onze checklist ga je goed voorbereid aan de slag. Ook leggen we je uit hoe het zit met hypotheekrenteaftrek, belastingen en waar je na de verhuizing nog meer rekening mee moet houden.

  Goed om te weten over de verhuizing en daarna

  Direct naar:

  Hypotheekadvies op maat

  Wil je verder praten met een onafhankelijke adviseur voor advies op maat? Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Hij of zij zal voor het advies kosten in rekening brengen.

  Vind een adviseur bij jou in de buurt