Vanaf 1 juni 2023 is BLG Wonen gestopt met het aanbieden van nieuwe bankspaarrekeningen. Zodat we ons steeds meer kunnen richten op hypotheken. Dit geldt voor opbouwrekeningen en uitkeringsrekeningen. Neem voor vragen contact met ons op via 046 - 478 88 20 of met uw adviseur.

Heb je een opbouw- of uitkeringsrekening bij BLG Wonen?

  • Je behoudt de voorwaarden en service die je van ons gewend bent. Na 1 juni 2023 kun je gewoon blijven bijstorten, sparen of beleggen en een inkomende- of uitgaande waardeoverdracht doen. Alleen het omzetten van uw lopende opbouwrekening naar een uitkeerrekening is straks niet meer mogelijk.
  • Als je de einddatum van de looptijd van je opbouwrekening bereikt, moet deze op tijd aangepast zijn naar een uitkeringsrekening. Stap je na 1 juni 2023 over van een opbouwrekening naar een uitkeringsrekening bij een andere verzekeraar, bank of beleggingsinstelling? Dan rekenen wij hiervoor geen € 150 overdrachtskosten. Je adviseur kan je helpen bij het kiezen van een uitkeringsrekening bij een andere partij.
  • Wil je je lopende opbouwrekening veranderen in een opbouwrekening bij een andere verzekeraar, bank of beleggingsinstelling? Let dan op mogelijke extra kosten zoals advies- en afsluitkosten of een andere rente.

Zelf online regelen

Mijn BLG en de BLG Wonen app geven je inzicht in je bankspaarrekening. Ook kan je gemakkelijk je contactgegevens aanpassen en je jaaroverzicht downloaden. Lees hier meer over Mijn BLG en de BLG Wonen app.

Alles weten over:

Veelgestelde vragen over banksparen

  • BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank. Binnen de Volksbank zijn wij dé expert in hypotheken. de komende jaren willen we ons steeds meer richten op hypotheken en daarom stoppen we met het aanbieden van nieuwe bankspaarrekeningen.
  • Voor lopende opbouwrekeningen en uitkeringsrekeningen verandert er niets. Je behoudt de voorwaarden en service die je van ons gewend bent. Na 1 juni 2023 kun je gewoon blijven bijstorten, sparen of beleggen en een inkomende- of uitgaande waardeoverdracht doen. Alleen het omzetten van je lopende opbouwrekening naar een uitkerende rekening van BLG Wonen is straks niet meer mogelijk. Stap je na 1 juni 2023 over van een opbouwrekening naar een uitkeringsrekening bij een andere verzekeraar, bank of beleggingsinstelling? Dan rekenen wij hiervoor geen € 150 overdrachtskosten. Je adviseur kan je helpen bij het kiezen van een uitkeringsrekening bij een andere partij.
  • Je kunt het saldo op je Aanvullend Pensioen Opbouwrekening laten uitkeren met een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening bij een andere bank, verzekeraar of beleggingsonderneming. Die open je zelf bij die partij of via je eigen adviseur.
  • Je kunt het saldo op je Aanvullend Inkomen Opbouwrekening laten uitkeren met een Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening bij een andere bank, verzekeraar of beleggingsonderneming. Die open je zelf bij die partij of via je eigen adviseur.