Veelgestelde vragen over hypotheken

 • De maandtermijn van je hypotheek wordt in de 1e week van elke maand geïncasseerd. Onderstaand vind je de incasso data voor 2021. Afhankelijk van je bank kan het bedrag enkele dagen later worden afgeschreven van je rekening. Dit bedrag bestaat uit de maandelijkse rente en/of aflossing op je hypotheek.

  Tip: je kunt de geplande incasso ook inzien op de internetbankieren-omgeving van je betaalrekening. Afhankelijk van je bank vind je deze in internetbankieren onder ‘geplande incasso’s’ of ‘geplande afschrijvingen’.


  Incasso data 2021
  5 januari
  3 februari
  3 maart
  6 april
  4 mei
  2 juni
  2 juli
  4 augustus
  2 september
  4 oktober
  3 november
  2 december
  4 januari 2022

 • Dit kan eenvoudig via Mijn BLG. Lees alles over je incassorekening wijzigen.

Veelgestelde vragen over sparen en beleggen

 • Je kunt het saldo op je Aanvullend Pensioen Spaarrekening of Aanvullend Pensioen Opbouwrekening laten uitkeren met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Die open je via je eigen adviseur.
 • Je kunt het saldo op je Aanvullend Inkomen Spaarrekening of Aanvullend Inkomen Opbouwrekening laten uitkeren met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Die open je via je eigen adviseur.
 • Je kunt je spaarrekening beëindigen met het onderstaande formulier. Volg de instructies op het formulier en vergeet niet om een kopie van je identiteitsbewijs en dat van eventuele mederekeninghouders mee te sturen. Een eventueel spaarsaldo boeken wij over naar de bij ons bekende tegenrekening.

 • Je wijzigt je tegenrekening via Mijn BLG. Je logt in op Mijn BLG en ziet bij rekeningdetails het formulier ‘Tegenrekening wijzigen’. Dit print je uit, vul je in en stuur / e-mail je terug.

  Heb je geen Mijn BLG? Bel ons dan op 046 - 478 88 88. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur.

 • Hiervoor ga je naar je adviseur. Samen vul je het formulier Wijzigen mederekeninghouder of gevolmachtigde BLG Wonen in. De adviseur maakt een kopie van het legitimatiebewijs van de mederekeninghouder of gevolmachtigde.
 • Vanaf 1 januari 2013 geldt er nieuwe wetgeving, waarbij het niet meer is toegestaan provisie uit te keren op complexe bancaire producten. Daarom heeft REAAL Bancaire Diensten destijds besloten alle rentetarieven voor alle klanten met bankspaarproducten vanaf 8 januari 2013 te verhogen met de opslag van 0,2% voor provisievrije aanvragen. Vanaf toen is nog maar één (netto) rentetarief gecommuniceerd. Deze wijziging geldt ook voor alle klanten die toen al een rekening bij REAAL Bancaire Diensten hadden lopen. Door ontwikkelingen in de markt heeft REAAL Bancaire Diensten op 8 januari 2013 ook nog een reguliere rentewijzing doorgevoerd. Enkele rentetarieven zijn verlaagd, waaronder de variabele rente (-0,2%). Het op 8 januari 2013 gepubliceerde tarief is daarom optisch gelijk gebleven.