Bereken je maximale hypotheek en maandlasten

Met de hulp van onze tool* krijg je snel een indicatie van het maximale hypotheekbedrag en wat je maandlasten ongeveer zijn.

De uitkomst geeft je een indicatie van wat je maximaal kunt lenen en de bijbehorende maandlasten op basis van de ingevulde gegevens. Wil je een exacte hypotheekberekening die rekening houdt met jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met een onafhankelijke adviseur.

*Het betreft een standaardberekening op basis van de door jou ingevulde gegevens. We gaan uit van een annuïteitenhypotheek met een vaste rente voor een looptijd van tien jaar. Voor de kosten rekenen we standaard met 6%. Er wordt geen rekening gehouden met belastingen of vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel je maximaal kunt lenen, is van veel dingen afhankelijk. Natuurlijk van je inkomen, hoeveel eigen geld je hebt, maar ook van je financiële verplichtingen en de waarde van het huis dat je wilt kopen – en eventueel verkoopt.

Lees hoe de berekening tot stand komt en bekijk de uitgangspunten.

Hypotheekvormen

Welke hypotheek bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en je woonwensen en –eisen. Er zijn verschillende hypotheekvormen:

  • Een annuïteitenhypotheek
  • Een lineaire hypotheek
  • Een aflossingsvrije hypotheek

Lees meer informatie over deze hypotheken

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

  • we denken met je mee, ook als er iets verandert in je situatie
  • we werken met onafhankelijke hypotheekadviseurs
  • we hebben scherpe rentes
  • je kunt je rente meenemen als je later verhuist naar een andere woning

Wij vinden dat iedereen moet kunnen wonen op een manier die bij zijn of haar situatie past en een kans krijgt een huis te kopen.

Alle voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Veelgestelde vragen over hypotheken

Als je een huis gaat kopen en een hypotheek wilt aanvragen, komt er veel op je af. Wij geven antwoord op veelgestelde vragen:

Hoeveel eigen geld heb ik nodig?

Als je een huis wilt kopen, heb je eigen geld nodig. Ontdek hoeveel eigen geld je nodig hebt om een huis te kunnen kopen.

Kan ik een hypotheek krijgen met een studieschuld?

Als je een studieschuld hebt, kun je een hypotheek afsluiten. Lees meer over het aanvragen van een hypotheek met een studieschuld.

Hoe werkt hypotheekrenteaftrek?

De rente die je over je hypotheek betaalt, kun je onder bepaalde voorwaarden van je belastbaar inkomen aftrekken. Meer informatie vind je op de pagina ‘Hypotheekrenteaftrek; hoe werkt het?

Bekijk hier alle vragen en antwoorden

Naar een hypotheekadviseur

In onze tool kun je globaal je maximale hypotheek berekenen. Maar wil je exact weten wat je kunt lenen voor een huis? Ga dan naar een adviseur. Hij of zij berekent op basis van jouw (woon)wensen, je inkomen en financiële verplichtingen wat je hypotheekmogelijkheden zijn om een huis te kopen en wat jouw maandlasten dan zijn. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Een adviseur kan hiervoor kosten in rekening brengen. Deze kosten kunnen per adviseur verschillen.

Vind een adviseur bij jou in de buurt