Op deze pagina:

Geen vast contract

Niet iedereen heeft een vast arbeidscontract (voor onbepaalde tijd). Als je in loondienst werkt, zijn er verschillende soorten flexibele contracten. Ook als je niet voor een baas werkt, maar ondernemer bent, heb je geen vast contract.

Een hypotheek als zzp’er of ondernemer

Als zzp’er of ondernemer heb je vaak te maken met een wisselend inkomen. Bij het berekenen van je hypotheek kijken we naar de resultaten die je behaald hebt, maar ook naar je prognose voor de toekomst.

Een hypotheek met tijdelijk contract

Een tijdelijk contract is een contract voor bepaalde tijd. Met een intentieverklaring kun je een hypotheek aanvragen, maar ook als je die niet hebt, zijn er mogelijkheden.

Een hypotheek met een uitzendcontract

Als je via een bemiddelings- of uitzendbureau werkt, heb je waarschijnlijk een uitzendcontract. In dat geval kun je met een perspectiefverklaring een hypotheekaanvragen.

Een hypotheek met een oproepcontract

Een voorbeeld van een oproepcontract is bijvoorbeeld een nulurencontract. Voor het berekenen van je hypotheek wordt gekeken naar je inkomen over de afgelopen drie jaar.

Een hypotheek met een uitkering

Als je een uitkering hebt, kan het moelijker zijn om een huis te kopen. Voor een hypotheekverstrekker is het belangrijk te weten of jij de maandlasten van een hypotheek kunt betalen. Een uitkering wordt niet in alle gevallen als een vast inkomen gezien.

De financiën op een rijtje

De belangrijkste vraag die gesteld wordt als je een hypotheek aanvraagt, is of je de hypotheek kunt betalen. Nu, maar ook in de toekomst. Een hypotheekverstrekker kijkt daarom naar het bedrag dat je wilt lenen, je inkomen, het huis dat je wilt kopen en eventuele overige financiële verplichtingen. In een oriënterend hypotheekgesprek met een hypotheekadviseur bespreek je wat je financiële mogelijkheden zijn en hoeveel eigen geld je nodig hebt. Een oriënterend gespek is vaak gratis en vrijblijvend.

Hoeveel kun je lenen?

Als je een huis gaat kopen, wil je natuurlijk weten wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Met onze online rekentool bereken je (globaal) je maximale hypotheek, of je nu zzp’er bent of een flexibel contract hebt.

De hypotheeklasten en je inkomen: wat als je situatie verandert?

Tijdens de looptijd van je hypotheek kan je inkomen veranderen. Bijvoorbeeld omdat je als zzp’er minder werkt of juist meer werk hebt of omdat je een nieuwe baan krijgt met een tijdelijk contract en daarmee een ander salaris. Als je inkomen daalt, kan dat onder andere invloed hebben op de betaling van je maandlasten. Als je inkomen stijgt, kan het slim zijn om extra af te lossen op je hypotheek. Als je door een daling van je inkomen verwacht dat je je hypotheeklasten niet meer kunt betalen, is het belangrijk zo snel mogelijk contact te zoeken met je hypotheekverstrekker.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Naar een adviseur voor persoonlijk advies

Wil je exact weten wat jouw mogelijkheden zijn die passen bij jouw situatie? Maak dan een afspraak bij een van onze onafhankelijke adviseurs. Houd rekening met advieskosten.

Vind een adviseur