Praktische zaken regelen

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. Van instanties informeren tot fiscale zaken regelen. Wij hebben de belangrijkste praktische zaken voor je op een rij gezet.

Lees wat je moet regelen als je gaat scheidenAls je gaat scheiden, moeten er veel praktische zaken geregeld worden.

Scheiden en de financiën

Uit elkaar gaan of scheiden, kan (grote) financiële gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk je financiën goed op een rijtje te zetten en afspraken te maken over de toekomst.

Financiële zaken regelen als je gaat scheidenGeldzaken waar je aan moet denken als je gaat scheiden.

Scheiden en je hypotheek

Wat er met je hypotheek gebeurt als je gaat scheiden, is afhankelijk van wie (en of er iemand) in het huis blijft wonen en op welke naam de hypotheek staat.

Mogelijkheden hypotheek bij scheidingWat er met je hypotheek gebeurt als je gaat scheiden, is afhankelijk van wie (en of er iemand) in het huis blijft wonen.

Scheiden met kinderen

Ga je scheiden en hebben jullie kinderen jonger dan 18 jaar waarover je gezamenlijk het ouderlijke gezag hebt? Dan moeten jullie een ouderschapsplan opstellen. Hierin leggen jullie de afspraken over het omgangsrecht en de financiële bijdragen vast. Daarnaast krijg je mogelijk te maken met kinderalimentatie en kinderbijslag.

Ontdek welke zaken belangrijk zijn als je als ouders gaat scheiden.Ontdek welke zaken belangrijk zijn als je als ouder gaat scheiden.

Echtscheidingsconvenant vastleggen

In een echtscheidingsconvenant leg je alle afspraken vast die je met je partner maakt. Daarna kunnen jullie de scheiding aanvragen. Een echtscheidingsconvenant is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Afspraken maken en echtscheiding aanvragenIn een echtscheidingsconvenant leg je alle afspraken vast die je met je partner maakt als je gaat scheiden.

Scheidingsservice BLG Wonen

BLG Wonen helpt je graag als je vragen hebt over je hypotheek en bij een goede afhandeling van de hypotheekzaken. Onze medewerkers hebben ervaring met hypotheekafhandeling bij een scheiding. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur op 046 - 478 88 88.

Wil je advies, bijvoorbeeld over de mogelijkheid om de hypotheek volledig op je naam te krijgen? Of over het verrekenen van de eventuele overwaarde of restschuld? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt. Aan het advies zijn kosten verbonden. Het tarief verschilt per adviseur.

“We laten zien dat we er ook op moeilijke momenten zijn”

Klanten kunnen bij de Scheidingsservice van BLG Wonen terecht met vragen over een scheiding en hun hypotheek. Lees de ervaringen van onze collega's bij de Scheidingsservice en hoe zij kunnen helpen.

Lees het verhaal van onze collega's