Seniorenverhuisregeling

Ben je met pensioen of zit je maximaal tien jaar voor jouw AOW? En wil je een ander huis kopen? Dan is er misschien goed nieuws: de hypotheekregels zijn verruimd voor mensen die bijna of al met pensioen zijn. Hiervoor gelden speciale voorwaarden die bekend zijn bij de adviseur. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar jouw werkelijke bruto maandlasten voor je nieuwe koopwoning. Zijn de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk aan de bruto maandlasten van jouw huidige hypotheek? Dan kan je misschien wel dat huis kopen dat eerder onbereikbaar was.

Voor woningen met en zonder Nationale Hypotheek Garantie

De uitgebreidere acceptatienormen gelden zowel voor huizen met als zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Bij NHG zijn de voorwaarden wel anders. Omdat je dankzij het vangnet van NHG minder financieel risico loopt. Vraag hier naar bij je onafhankelijke adviseur.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.
Wil je weten wat de opties voor jouw situatie zijn? Bespreek dit samen met je onafhankelijke adviseur. Heb je nog geen adviseur? Vind dan makkelijk een adviseur bij jou in de buurt via onze adviseurzoeker.

Vind een adviseur


Meer weten over hypotheken voor ouderen? Misschien zijn deze pagina's wat voor jou.