Hulp bij financiële stress of betalingsproblemen? Neem contact met ons op

Soms heb je het financieel (tijdelijk) wat moeilijker. Omdat je vaste lasten duurder zijn geworden, je tijdelijk geen werk hebt, je langdurig ziek bent of je partner bent verloren. Geen makkelijke tijd waarin je je waarschijnlijk zorgen maakt over hoe nu verder? Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? De financiële coach van BLG Wonen staat altijd klaar om je te helpen bij verwachte en onverwachte betalingsproblemen.

Financiële coach

Denk je dat je (binnenkort) je hypotheek niet meer kunt betalen? Dan is het goed om direct actie te ondernemen. Neem dan contact op met onze financiële coach. Samen kijken jullie naar jouw situatie en oplossingen die daarbij passen. Je kunt de financiële coach bereiken via
030 - 291 4335
. Of stuur een e-mail naar rustingeldzaken@blg.nl.

Na een overlijden komt er veel op je af. Zo moeten de financiële zaken geregeld worden, zoals verzekeringen en de hypotheek.

Klanten over de hulp van een financiële coach:
"Het gesprek was zeer duidelijk en ontspannen. Met aandacht voor mijn situatie. De coach nam genoeg tijd en legde het antwoord op mijn vragen rustig uit."

"Ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie als bank hebben meegedacht."

Betalingsregeling

In veel gevallen zijn betalingsproblemen het gevolg van een verandering van het inkomen door bijvoorbeeld werkloosheid. Dit hoeft geen blijvende situatie te zijn. Voor de maanden dat je geen inkomen of een lager inkomen hebt, kun je de mogelijkheden voor een betalingsregeling met ons bespreken.

Wij zijn er voor je

Als je op tijd om hulp vraagt, kun je geldproblemen vaak voorkomen of beperken. Wacht dus niet te lang en maak gebruik van onze hulp. We zijn er namelijk ook voor je als er financiële zorgen zijn. Wij maken geen gebruik van incassobureaus, maar nemen persoonlijk contact met je op.

Hoe kunnen we je verder helpen?

Vragen?

Heb je een vraag over je hypotheek en de betaalbaarheid daarvan? Wij geven op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen.

Hoe zit het met hypotheekrenteaftrek bij betalingsachterstand?

Heb je een eigenwoningschuld (box 1) die na 1 januari 2013 is afgesloten en niet onder het overgangsrecht valt? Dan moet je verplicht aflossen. Om te berekenen of je voldoet aan de aflossingseis kun je de rekenmodule op de website van de Belastingdienst gebruiken. Ga naar je adviseur voor de exacte invulling en mogelijkheden in jouw situatie.