Heb je financiële stress? Neem contact met ons op

Soms heb je het financieel (tijdelijk) wat moeilijker. Omdat je vaste lasten hoger zijn geworden, je tijdelijk geen werk hebt, je langdurig ziek bent of je partner bent verloren. Geen makkelijke tijd waarin je je waarschijnlijk zorgen maakt over hoe nu verder? Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? De financiële coach van BLG Wonen staat altijd klaar om je te helpen bij verwachte en onverwachte betalingsproblemen.

Financiële coach

Denk je dat je (binnenkort) je hypotheek niet meer kunt betalen? Dan is het goed om direct actie te ondernemen. Neem dan contact op met onze financiële coach. Samen kijken jullie naar jouw situatie en oplossingen die daarbij passen. Je kunt de financiële coach bereiken via
030 - 291 43 35
. Of stuur een e-mail naar rustingeldzaken@blg.nl.

Na een overlijden komt er veel op je af. Zo moeten de financiële zaken geregeld worden, zoals verzekeringen en de hypotheek.

Klanten over de hulp van een financiële coach:

"Het gesprek was zeer duidelijk en ontspannen. Met aandacht voor mijn situatie. De coach nam genoeg tijd en legde het antwoord op mijn vragen rustig uit."
"Ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie als bank hebben meegedacht."

Wat kun je zelf doen?

Een financieel gezonder leven geeft rust. Dit start met inzicht en overzicht in je geldzaken. We helpen je graag op weg met tips en vertellen je over de opties.

Meer informatie


Hypotheekincasso gemist?

Als je een hypotheek met automatische incasso bij ons hebt, dan schrijven we de maandelijkse betaling in de eerste week van de maand af. Lukt het niet? Wij leggen je uit wat er dan gebeurt.

Lees meer


Beslag op je huis

Heb je een schuld én een eigen huis? Dan kan een schuldeiser beslag leggen op je huis. Wij vertellen je wat beslag op je woning voor jou betekent en wat wij doen als dit gebeurt.

Lees meer


Heb je al betalingsproblemen?

Iedereen kan te maken krijgen met (tijdelijke) betalingsproblemen en dit is niets om je voor te schamen. Het is juist goed als je hulpt vraagt, dus blijf hier niet mee rondlopen. Heb je een achterstand op je hypotheek? Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt, zodat we samen tot een goede oplossing kunnen komen. Want een financieel gezonder leven geeft rust.

Hulp bij betalingsproblemen

Lukt het ook met onze tips niet om het hoofd boven water te houden? Of heb je acute financiële problemen door bijvoorbeeld een faillissement of scheiding? Als je momenteel betalingsproblemen hebt met je hypotheek, kun je ook zelf contact opnemen met onze collega's van Financiële Zorg via 030 - 219 63 20. Of stuur een e-mail naar FinancieleZorgSupport@blg.nl. Samen met jou zoeken zij naar een passende oplossing.

  • In veel gevallen zijn betalingsproblemen het gevolg van een (plotselinge) verandering van het inkomen door bijvoorbeeld werkloosheid, de oplopende inflatie of hogere energielasten. Dit hoeft geen blijvende situatie te zijn. Voor de maanden dat je geen inkomen of een lager inkomen hebt, kun je de mogelijkheden voor betaalafspraken met ons bespreken.
  • Lukt het niet om een oplossing te vinden, zodat betalingsachterstanden kunnen worden voorkomen? Dan krijg je zoveel mogelijk een vast contactpersoon die jouw situatie kent. Jouw contactpersoon zoekt samen met jou naar een oplossing met passende betaalafspraken.
  • Heb je een vraag over je hypotheek en de betaalbaarheid daarvan? Wij geven op deze pagina antwoord op veelgestelde vragen.

Financiële zorg vanuit de Volksbank

Betalingsproblemen leveren veel stress op. Dan is het fijn als jouw bank écht naar je luistert, met je meedenkt en je helpt om tot een passende oplossing te komen. Niet alleen vanuit BLG Wonen doen we er alles aan om mee te denken met onze klanten. Ook vanuit ons moederbedrijf de Volksbank doen we dat. BLG Wonen is samen met ASN Bank, Regiobank en SNS onderdeel van de Volksbank.

Goed om te weten: wij maken geen gebruik van incassobureaus, maar nemen persoonlijk contact met je op.

Meer over financiële zorg bij de Volksbank