Verschillende manieren om je verbouwing te financieren

Als je je woning wilt verbouwen, zijn er meerdere manieren om dat te financieren. Je kunt bijvoorbeeld eigen geld gebruiken, je ouders misschien om hulp vragen, je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten.

1. Hypotheek verhogen voor verbouwing

Je inkomen en de waarde van je woning bepalen of we akkoord gaan met de verhoging van de hypotheek. Je kunt je hypotheek verhogen voor een verbouwing als:

  • je hebt afgelost en (een deel van) dat afgeloste bedrag weer opneemt.
  • je bij het afsluiten of oversluiten van je hypotheek hebt gekozen voor een hogere inschrijving; als je bij de notaris een hogere hypotheek aanvraagt dan je nodig hebt voor het kopen van je huis.

In beide gevallen maak je gebruik van de Verbouwregeling. Lees meer over de Verbouwregeling

Illustratie | Hypotheek verhogen | BLG Wonen

2. Sluit een tweede hypotheek af

Door een tweede hypotheek te nemen, kun je extra geld lenen om je huis te verbouwen. Je kan alleen een tweede hypotheek bij ons afsluiten als je je eerste hypotheek ook bij de Volksbank hebt afgesloten, bijvoorbeeld bij SNS of RegioBank.

Lees meer over een tweede hypotheek

Illustratie | Tweede hypotheek | BLG Wonen

3. Gebruik je eigen geld

Een verbouwing kost geld. Bekijk eerst hoeveel eigen geld je kunt missen voor de verbouwing. En misschien heb je nog wat extra’s zoals spaargeld, een erfenis of een bonus van je werk.

Er zijn verschillende manieren om de verbouwing van je huis te financieren. BLG wonen zet de mogelijkheden op een rij.

4. Vraag je ouders om hulp

Heb je extra geld nodig voor de verbouwing? Misschien kun je geld lenen van je ouders. Ze kunnen ook een belastingvrije schenking doen. In 2020 mag dat tot een bedrag van € 103.643. Bekijk de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Heb je extra geld nodig voor de verbouwing? Misschien kan je geld lenen van je ouders. Ze kunnen ook een belastingvrije schenking doen.

Gebruikmaken van een bouwdepot

Gebruik je een hypotheek om je verbouwing te betalen? Dan zetten we het geld voor de verbouwing op een aparte rekening. Deze rekening heet het bouwdepot. Wanneer je kosten maakt voor de verbouwing, kun je de kosten eenvoudig declareren.

Lees meer over het bouwdepot

Verbouwen met energiebesparende maatregelen

Kies je bij het verbouwen voor energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld voor zonnepanelen of dakisolatie? Dat is slim, want het levert jou veel voordelen op én je kunt gebruik maken van speciale regelingen, subsidies en leningen.

Extra lenen voor energiebesparende maatregelen bij BLG Wonen

Ga je energiebewust verbouwen? Dan kun je bij BLG Wonen extra lenen tot 106% van de marktwaarde na verbouwing van je huis. Het extra geld moet je dan wel gebruiken om je eigen huis te verduurzamen. Een adviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden.

De voordelen van duurzaam wonen

Lees meer over verduurzamen


Meer informatie over verbouwen

In ons stappenplan krijg je in 10 stappen meer informatie over verbouwen.

Stappenplan 'Huis verbouwen'

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Bespreek je verbouwplannen met een adviseur en bekijk samen hoe je de verbouwing het beste kunt betalen.

Vind een adviseur