BLG Wonen 70 jaar

Van 1954 tot nu

Wij bestaan dit jaar 70 jaar! Sinds 1954 komen we op voor de belangen van mensen voor wie het kopen van een huis niet vanzelfsprekend is. Van mijnwerkers toen tot starters nu. We hebben onze historie voor dit jubileum in een tijdlijn gezet. En spraken wij met klanten, adviseurs, relaties en collega’s.

Bekijk onze historie


Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com


Onze hypotheken

Als je een huis koopt, is dat een spannende gebeurtenis. Er verandert veel in je persoonlijke en financiële situatie en er moet van alles geregeld worden, zoals een hypotheek. Je vertrouwd voelen bij een hypotheekverstrekker is dan erg belangrijk. Wij vinden dat iedereen moet kunnen wonen op een manier die bij zijn of haar situatie past. Daarom luisteren we naar jouw verhaal, bekijken we je situatie en kijken we naar wat er mogelijk is.“We zijn niet de bank die een echtpaar destijds een hypotheek heeft verstrekt en bij een scheiding zegt: regel het maar online. We laten zien dat we er ook op moeilijke momenten zijn. Ik vind het fantastisch dat ik, als onderdeel van BLG Wonen, daarin het verschil kan maken.”
Collega Klantenservice

Meewerken aan onze missie? Bekijk onze vacatures


Wij werken samen met bijna 3000 onafhankelijke adviseurs. Bij deze adviseurs kun je niet alleen een hypotheek van ons afsluiten, maar ook van andere hypotheekverstrekkers. Zo krijg je altijd een onafhankelijk hypotheekadvies op maat.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

"Voor starters is het kopen van een huis nieuw en een grote stap. Het is geweldig als je een starter, die graag een huis wil kopen, kan helpen door rekening te houden met de persoonlijke situatie.” Richard Derks, adviseur


Lees het artikel van Richard


Veelgestelde vragen over BLG Wonen

  • De letters BLG staan voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. BLG Wonen is door de gemeenten Geleen, Stein, Limbricht en Munstergeleen in 1954 opgericht om mijnwerkers in Limburg een kans te geven een eigen huis te kopen.
  • BLG Wonen is een Limburgse hypotheekverstrekker. Sinds onze oprichting in 1954 streven wij naar een toegankelijke woningmarkt. Toen en nu. Wij vinden een eigen huis belangrijk: het geeft een gevoel van zekerheid en geluk. Je moet kunnen wonen zoals bij je past, ongeacht hoe oud je bent, waar je vandaan komt, of je ergens in dienst of juist zzp'er bent.
  • Samen met SNS, ASN Bank en RegioBank is BLG Wonen onderdeel van ons moederbedrijf de Volksbank en werken we aan een beter Nederland. We zijn de vierde bank van het land met 3,2 miljoen klanten.
  • Naast een scherpe rente, krijg je een onafhankelijk advies. We kijken naar wat er in jouw situatie (wél) mogelijk is. En ga je later weer verhuizen? Dan kun je jouw hypotheek meeverhuizen naar en nieuwe hypotheek bij ons. Hier vind je alle voordelen op een rij.
  • Wij werken met onafhankelijke adviseurs omdat elke klant en zijn of haar situatie anders is. Een onafhankelijke adviseur is niet verbonden aan één bank. Je krijgt daarom altijd een advies op maat met de beste voorwaarden voor jouw situatie.
  • Wij vinden dat iedereen moet kunnen wonen zoals bij hem of haar past. Ongeacht hoe oud je bent, waar je vandaan komt, of je samenwoont of niet, ergens in dienst of juist zzp'er bent. Onze missie is om goed wonen voor iedereen mogelijk maken en de woningmarkt toegankelijker te maken.
"Er is best veel tijd en energie in mijn aanvraag gestoken. Zowel vanuit de adviseur als vanuit BLG Wonen. Mijn adviseur merkte dat BLG Wonen net dat stapje extra wilde zetten."
Mevrouw Visser, klant BLG Wonen

Nieuws over BLG Wonen