Onze missie: goed wonen voor iedereen

Wonen mogelijk maken, dat zit in onze roots. BLG wonen is in 1954 opgericht om de mijnwerkers in Limburg de kans te geven een huis te kopen. Deze roots zijn nog steeds relevant. Tegenwoordig ervaren nieuwe groepen in de maatschappij problemen om een woning te kopen. Daarom maken wij werk van een woningmarkt die toegankelijker en rechtvaardiger is. Lees meer over onze visie.

Met een hypotheek die bij je past

We kijken verder dan cijfers alleen. Bij BLG Wonen zien we geen nummers, maar mensen met dromen en wensen. We vinden dat iedereen moet kunnen wonen, zoals hij of zij dat wil en een kans krijgt een huis te kopen. Wij geloven namelijk dat je binnen de regels moet kijken naar wat er wel mogelijk is. Bekijk de voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen.

Al ruim 65 jaar

In 1954 werd het Bouwfonds Limburgse Gemeenten opgericht door de gemeentes Geleen, Stein, Limbricht en Munstergeleen. Vanuit één centrale gedachte: iedereen de kans geven om een huis te kopen. Het is deze gedachte die BLG Wonen nog steeds omarmt. Zo helpen we mensen al ruim 65 jaar bij het vinden van een passende hypotheek.

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van BLG Wonen en haar moedermaatschappij de Volksbank.

Nieuwsoverzicht

Start pilot huurverklaring

BLG Wonen gelooft in een toegankelijke woningmarkt voor iedereen, dus ook voor huurders die graag willen kopen. Daarom zijn wij gestart met de pilot ‘huurverklaring’. Duurhuurders krijgen de mogelijkheid om te kijken of een hypotheek met huurverklaring voor hen een optie is om een eigen huis te kunnen kopen. Omdat de huurverklaring nieuw is, testen we deze eerst met 40 duurhuurders.

Meer informatie over de pilot en de huurverklaring

Wij zien geen dossiers, wij zien mensen

“We nemen persoonlijk de tijd voor je en luisteren naar jouw wensen. Daarna kijken we pas naar de cijfers.”
Frank Soede, directeur BLG Wonen

Samen vinden we de beste oplossing

In voor- én tegenspoed kan je op ons rekenen. Wat er ook verandert in jouw situatie, we helpen je verder met een passende oplossing. Dat doen we niet alleen. Samen met ons grote netwerk van toegewijde onafhankelijke adviseurs staan we voor je klaar. Zo krijg jij altijd persoonlijk en deskundig advies bij jou in de buurt.

Vind een adviseur

Je kan altijd bij ons terecht

We staan bekend om onze Limburgse gastvrijheid. Persoonlijk contact met aandacht voor jouw situatie vinden we heel belangrijk. Je kan dan ook altijd bij ons terecht voor een antwoord op jouw vragen. We helpen je graag verder!

Ontdek hoe je contact met ons op kunt nemen

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank

BLG Wonen hoort bij de Volksbank. Net als SNS, ASN Bank en RegioBank. We hebben allemaal dezelfde missie: bankieren met de menselijke maat. Bekijk de website van de Volksbank.

Kom je ook werken bij BLG Wonen?

Denk je in oplossingen en kijk je daarbij verder dan cijfers, rente en looptijd alleen? Wil je echte persoonlijke dienstverlening bieden? Ben je collegiaal en flexibel? Kom dan bij ons werken om mensen te laten wonen zoals zij dat willen. Bekijk onze vacatures.