Rente BLG Wonen Hypotheek

Wat is de rente die je maandelijks over je BLG Wonen Hypotheek betaalt? Bekijk hier de verschillende rentetarieven voor onze hypotheekvormen of download de pdf met alle tarieven.

Annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek

Rente voor een (Bank) Spaarhypotheek
Heb je een spaarhypotheek en/of een bankspaarhypotheek? Dan betaal je meer rente:

  • (bank)spaar variabel + 0,30%
  • (bank)spaar 1 t/m 12 jaar + 0,40%
  • (bank)spaar 15 en 20 jaar + 0,50%

Spaarhypotheken/SEW
Voor spaarhypotheken geldt een hoger tarief dan voor een annuïtaire of lineaire hypotheek. BLG Wonen maakt bij een spaarhypotheek meer kosten omdat de spaarhypotheek pas aan het eind van de looptijd wordt afgelost.

Aflossingsvrije hypotheek

Voor een aflossingsvrije hypotheek betaal je meer rente dan voor een annuïteiten en een lineaire hypotheek. Dat komt doordat je niet elke maand aflost. Bij een annuïteiten en een lineaire hypotheek wordt het hypotheekbedrag steeds lager door de maandelijkse aflossing. Bij een aflossingsvrije hypotheek hoef je pas aan het einde van de looptijd af te lossen. Hierdoor neemt het bedrag dat je hebt geleend tussentijds niet af. We lopen daarmee langer het risico dat je de hypotheek niet terugbetaalt. Daarom betaal je meer rente.

Overbruggingskrediet

Bekijk hier de actuele tarieven van het overbruggingskrediet.

Renteoverzichten

De actuele rentes gelden tot de volgende wijziging. Download het renteoverzicht en oudere overzichten in ons rentearchief. Of bekijk onze overige hypotheekrentes. Ontvang een e-mail wanneer de rente wijzigt:

Schrijf je in voor onze hypotheekrente-alert

Over tijd kunnen de regels veranderen waar banken aan moeten voldoen bij het verstrekken van een hypotheek. Hierdoor kunnen ook verschillen ontstaan tussen de regels per tariefgroep (op basis van lening-marktwaarde verhouding). Het kan dan gebeuren dat er soms juist wél of géén verschil zit tussen de tariefgroepen. Hierdoor kan het voorkomen dat de bank ervoor kiest om tariefgroepen gelijk aan elkaar te prijzen.

De meestgestelde vragen over hypotheekrente 

Als je een hypotheek afsluit, betaal je rente. Hoe lager die is, hoe lager je woonlasten. De rentes fluctueren. Je kunt kiezen voor vaste of variabele rente. Hoe maak je een goede keuze? Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen over hypotheekrente.