Op deze pagina:

Je huidige hypotheek aanpassen

Als klant van BLG Wonen kun je verschillende wijzigen aan je hypotheek zelf of met je adviseur doorvoeren. Je kunt bijvoorbeeld je vaste rente omzetten naar variabele rente, je hypotheekvorm wijzigen of de looptijd aanpassen. Hieronder vind je een overzicht van de wijzigingen die je kunt doorvoeren. Lees de informatie op elke pagina goed door en vraag eventueel advies aan je adviseur.
Als klant van BLG Wonen kun je verschillende wijzigen aan je hypotheek zelf of met je adviseur doorvoeren.

Je rente omzetten van variabel naar vast

Wil je meer zekerheid? Zet dan je variabele hypotheekrente vast. Je kunt dit zelf doen of samen met je adviseur.

Je hypotheekvorm wijzigen

Je kunt je (deels) aflossingsvrije BLG Wonen hypotheek aanpassen naar een annuïtaire of lineaire hypotheekvorm. Zo weet je zeker dat je je hypotheekschuld helemaal hebt afbetaald aan het einde van de looptijd.

Rente eerder aanpassen

Staat je rente vast? Dan kan het gunstig zijn om je rente aan te passen voor het einde van je rentevaste periode. Je betaalt een vergoeding voor het renteverlies van de bank.

Looptijd hypotheek aanpassen

Wil je in de toekomst geen hypotheeklasten? Dan kun je de looptijd van je hypotheek verkorten. Je kunt ook de looptijd van afzonderlijke leningdelen verkorten.

Incassorekening wijzigen

Wil je je hypotheek betalen met een andere rekening? Geen probleem. Via 'Mijn BLG' wijzig je makkelijk zelf je incassorekening.

Einde looptijd hypotheek

Bij het afsluiten van je hypotheek is er een einddatum met je afgesproken. Lees wat je mogelijkheden zijn als je je hypotheek nog niet (helemaal) hebt afgelost.

Einde rentevaste periode

Aan het eind van je rentevaste periode ontvang je van ons een voorstel om je rente opnieuw vast te zetten.

Aflossingsvrije hypotheek aflossen

Aan het einde van de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek komt het moment dat je het hypotheekbedrag terug moet betalen. Je kunt ook tussentijds al aflossen.

Je maandlasten verlagen

Naast extra aflossen zijn er verschillende andere manieren om je maandlasten te verlagen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een renteverlaging als jouw hypotheek deels is afgelost of je huis meer waard is geworden. Ook kun je je rente aanpassen naar de huidige, lage rente. Hieronder vind je de mogelijkheden om je maandlasten te verlagen.

Naast extra aflossen zijn er verschillende andere manieren om je maandlasten te verlagen.

Extra aflossen

Heb je nu of elke maand geld over, bijvoorbeeld vanwege een erfenis of spaargeld? Dan kan het voordelig zijn om tussentijds extra af te lossen op je hypotheek.

Extra storten

Heb je een (bank)spaarhypotheek? Dan kun je extra geld bijstorten. Hiermee kun je de bruto maandlasten van je hypotheek verlagen, of de looptijd verkorten.

Je tariefgroep aanpassen

Heb je (extra) afgelost op je hypotheek of is je huis meer waard geworden? Misschien val je dan in een lagere tariefgroep en kan je rente omlaag.

Rente eerder aanpassen

Je kunt je rente aanpassen voor het einde van je rentevaste periode. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is. Je betaalt wel een vergoeding voor het renteverlies.

Rente middelen

Kan of wil je de vergoeding voor het renteverlies niet betalen? Dan kun je je rente middelen. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is dan je huidige vaste rente.

Je hypotheek intern oversluiten

Als de huidige rente lager is dan jouw lopende hypotheek bij BLG Wonen kan het interessant zijn om je huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek bij ons tegen mogelijk lagere maandlasten.

Verbouwen of verduurzamen financieren

Heb je plannen om je huis te verbouwen en/of te verduurzamen met energiebesparende maatregelen? Wij hebben alle informatie rondom verbouwen en duurzaam wonen en de financiering daarvan hieronder voor je op een rij gezet.
Wij hebben alle informatie rondom verbouwen en duurzaam wonen en de financiering voor je op een rij gezet.

Je huis verbouwen

Of een verbouwing nu groot of klein is; de voorbereiding is vaak hetzelfde. De belangrijkste stappen hebben we voor je op een rij gezet in ons stappenplan.

Verbouwing huis financieren

Er zijn verschillende manieren om de verbouwing van je huis te financieren. Bekijk de mogelijkheden.

De Verbouwregeling

Koop je een nieuw huis en ga je in de toekomst verbouwen of verduurzamen? Dan kan onze Verbouwregeling je daar de financiële ruimte voor geven binnen je hypotheek.

Duurzaam wonen

Wil je energie besparen en duurzamer wonen? In ons stappenplan vind je alles waar je aan moet denken als je jouw huis wilt verduurzamen.

Bouwdepot en je hypotheek

Een bouwdepot is een aparte rekening, waaruit de rekeningen voor de bouw of verbouwing worden betaald. Lees hoe een bouwdepot werkt.

Tweede hypotheek voor verbouwing en/of verduurzaming

Als je je huis wilt verbouwen en/of verduurzamen, kun je bij BLG Wonen een tweede hypotheek afsluiten.

Een ander huis kopen

Je denkt misschien wel eens na over het kopen van een ander huis. Verhuizen is een grote stap. Wat zou je dan willen en wat zijn je mogelijkheden voor de hypotheek? Hieronder vind je meer informatie over het kopen van een volgend huis en de opties voor je hypotheek.
Alle informatie over het kopen van een volgend huis en de opties voor je hypotheek.

Volgend huis kopen

Bij het kopen van een volgend huis komt veel kijken. Wij helpen je graag op weg.

Nieuwbouwhuis kopen

Hoe gaat het kopen van een nieuwbouwhuis en hoe werkt dat met de hypotheek? We vertellen wat er komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Rente Meeneemregeling

Koop je een ander huis en heb je een gunstige hypotheekrente bij BLG Wonen? Met de Rente Meeneemregeling kun je die meenemen.

Overwaarde huis gebruiken

Als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan je hypotheek, dan heb je een overwaarde op je huis. Deze overwaarde kun je op verschillende manieren gebruiken.

Restschuldregeling

Levert de verkoop van je huis minder op dan je hypotheekschuld? Dan kun je de restschuld meenemen naar je (volgende) hypotheek bij BLG Wonen.

Overbruggingskrediet

Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar je oude huis is nog niet verkocht dan kan een overbruggingskrediet je helpen.

Voor advies op maat naar de adviseur

Als je iets wilt wijzigen aan je hypotheek, maar je twijfelt of dat voor jou de juiste keus is, maak dan een afspraak met je hypotheekadviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt. De adviseur kijkt op basis van jouw financiële situatie wat er mogelijk is en geeft een advies op maat. Ook over het financieren van je verbouwing en/of het verduurzamen van je woning kun je voor advies bij de adviseur terecht. Aan het advies zijn wel kosten verbonden. De tarieven verschillen per adviseur.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Stel ons je vragen

Heb je een vragen over je huidige hypotheek? Onze klantenservice staat voor je klaar.