Bij BLG Wonen sluit je je hypotheek af tegen een scherpe rente. Ook kun je gebruikmaken van onze slimme regelingen. Zodat jij kunt wonen zoals jij wilt. Bekijk de voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen.
Step 1

Welke hypotheekvormen zijn er?

Annuïteitenhypotheek

 • Je betaalt elke maand een vast brutobedrag.
 • Door hypotheekrenteaftrek zijn je netto maandlasten in het begin lager.
 • Je hebt je hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.

Meer over de annuïteitenhypotheek


Annuïteitenhypotheek BLG Wonen

Lineaire hypotheek

 • Je lost elke maand evenveel af.
 • Je betaalt tijdens de looptijd steeds minder rente. Daardoor dalen je totale maandlasten.
 • Je hebt je hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.

Meer over de lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek daalt je schuld gelijkmatig.

Aflossingsvrije hypotheek

 • Je betaalt tijdens de looptijd van de hypotheek alleen rente.
 • Je hypotheekschuld blijft tijdens de looptijd van de hypotheek gelijk.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.
 • Aan het einde van de looptijd los je je hypotheek in een keer af.

Meer over de aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek BLG Wonen

Meer informatie over Hypotheken

Kosten verlengen hypotheekofferte

BLG Wonen introduceert vanaf 1 oktober 2019 verlengingskosten. De klant gaat deze kosten betalen als de hypotheek niet binnen 3 maanden na de aanvraagdatum passeert of wordt uitbetaald. Vanaf 1 oktober wijzigen de volgende zaken:

 • BLG Wonen introduceert verlengingskosten per dag.
 • BLG Wonen stopt met bereidstellingsprovisie.
 • Nieuwe offertes van BLG Wonen worden na 3 maanden automatisch verlengd naar 12 maanden vanaf de aanvraagdatum. Dit was 9 maanden.

Kosten verlengen hypotheekofferte

Als je via een adviseur een hypotheek aanvraagt bij BLG Wonen, reserveren wij voor jou de rente. De aangeboden rente is dan 3 maanden geldig. Als de hypotheek niet binnen 3 maanden na de aanvraagdatum passeert of wordt uitbetaald, betaal je hiervoor kosten. Wij noemen dit verlengingskosten. Deze kosten worden berekend vanaf de eerste dag van de 4e maand na de aanvraagdatum van de hypotheek. De verlengingskosten zijn 0,25% per maand over het hypotheekbedrag voor iedere dag dat deze later passeert of wordt uitbetaald. Dit is 0,008333% per dag. Het maakt niet uit of de rente gelijk blijft, stijgt of daalt. Je betaalt deze kosten bij het passeren van de hypotheekakte bij de notaris of bij de uitbetaling van de hypotheek. Deze kosten zijn eenmalig aftrekbaar.

Verlengingskosten per dag staan in de hypotheekofferte

De verlengingskosten per dag worden vermeld in de hypotheekofferte. De definitieve kosten worden vastgesteld op het moment van passeren.

Bereidstellingsprovisie

Vanaf 1 oktober 2019 stopt BLG Wonen met bereidstellingsprovisie. Lopende aanvragen worden afgehandeld op basis van de gemaakte afspraken in de offerte.

Looptijd van de hypotheekofferte

Nieuwe offertes van BLG wonen worden na 3 maanden automatisch verlengd naar 12 maanden vanaf de aanvraagdatum. Dit was 9 maanden. Dit geldt voor aanvragen vanaf 1 oktober 2019.

(Bank)spaarhypotheek

Bij de (bank)spaarhypotheek spaar je om later je hypotheek af te lossen. Je kan deze hypotheekvorm niet meer bij ons afsluiten. Heb je een (bank)spaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan kan je deze onder voorwaarden wel oversluiten naar BLG Wonen. Dat noemen we een fiscaal geruisloze voortzetting (FGV). Als je al een (bank)spaarhypotheek bij ons hebt, kan je deze ook meenemen naar je nieuwe huis.

Lees meer over de bankspaarhypotheek

Lees meer over de spaarhypotheek

Recreatiehypotheek

Wil je een vakantiewoning kopen? Dan kun je hier onder voorwaarden een recreatiehypotheek voor afsluiten.

Lees meer over de recreatiehypotheek

Tweede hypotheek

Heb je al een hypotheek bij een van de merken van de Volksbank N.V., bijvoorbeeld bij SNS Bank, RegioBank of BLG Wonen? Dan kun je bij BLG Wonen een tweede hypotheek afsluiten om bijvoorbeeld je woning te verbouwen of te verduurzamen.

Lees meer over de tweede hypotheek

Voordelen bij een hypotheek met NHG

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Kijk of jij in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Lees meer over NHG

Een hypotheek bij BLG Wonen

Als je een huis koopt, verandert er veel in je persoonlijke en financiële situatie en er moet van alles geregeld worden, zoals een hypotheek. Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij een hypotheekverstrekker. Wij vinden dat iedereen moet kunnen wonen op een manier die bij zijn of haar situatie past. Daarom luisteren we naar jou, bekijken we je situatie en kijken we naar wat er wel kan.

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Hoe werkt een hypotheek aanvragen?

Een hypotheekaanvraag kan best ingewikkeld zijn, zeker als je voor het eerst een huis koopt. Hoe werkt het precies? Wij leggen het je graag uit.

Hypotheek aanvragen: hoe werkt het?

Lees meer over: