Bij BLG Wonen sluit je je hypotheek af tegen een scherpe rente. Ook kun je gebruikmaken van onze slimme regelingen. Zodat jij kunt wonen, op een manier die past bij jouw situatie.


Je eerste huis kopen

Met ons stappenplan helpen we je op weg en leggen we uit wat er komt kijken bij het kopen van je eerste huis.

Een volgend huis kopen

Op zoek naar een andere woning? Lees hier wat je moet weten over de (ver)koop, financiering en hoe je je voorbereidt op de grote verhuisdag.

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Wij leggen de hypotheekvormen uit. En ontdek welke hypotheek bij jou past.

Ik ben klant

Je hypotheek wijzigen? Of maandlasten verlagen? Bekijk hier alle informatie over je hypotheek voor jou als klant.

Daarom een hypotheek bij BLG Wonen

Als je een huis koopt, moet er van alles geregeld worden, zoals een hypotheek. Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij een hypotheekverstrekker. Wij vinden dat jij moet kunnen wonen op een manier die bij jouw situatie past. Daarom luisteren we naar jouw verhaal en wensen, bekijken we je situatie en kijken we naar wat er voor jou mogelijk is.

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Meer informatie over hypotheken

Een hypotheek voor elke situatie

Woonwensen zijn voor iedereen anders. Daarom zoeken wij naar de hypotheekoplossing die het beste past bij jouw situatie. Waar ben jij naar op zoek?

Een hypotheek voor starters

Ook als je net een nieuwe baan hebt of misschien een studieschuld zijn er mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Eventueel met hulp van je ouders.
Jouw financiële mogelijkheden

Een hypotheek voor senioren

Ben je met pensioen of zit je maximaal tien jaar voor jouw AOW? En wil je een ander huis kopen? Dan kan onze seniorenverhuisregeling interessant zijn voor jou.
Lees meer over de seniorenverhuisregeling

Een hypotheek zonder vast contract

Ben je zzp’er? Of heb je een tijdelijk contract? En wil je een hypotheek aanvragen? Dat kan! Bij BLG Wonen is het onder voorwaarden mogelijk een hypotheek af te sluiten zonder vast contract.
Bekijk de mogelijkheden om een huis te kopen zonder vast contract

Een tweede hypotheek

Heb je al een hypotheek bij BLG Wonen of een van de andere merken van de Volksbank (SNS, ASN Bank, RegioBank)? Dan kun je bij ons een tweede hypotheek afsluiten voor bijvoorbeeld een verbouwing.
Lees meer over een tweede hypotheek

Een hypotheek voor een recreatiewoning

Droom jij wel eens van een vakantiehuis in eigen land? Maar heb je niet genoeg spaargeld? Met onze Recreatiehypotheek maak je deze droom misschien waar.
Lees meer over de Recreatiehypotheek

Een hypotheek voor een energiezuinig huis

Wil je geld lenen voor de aankoop van een energiezuinig huis, de hypotheek voor je energiezuinige woning oversluiten of je huis energiezuiniger maken? Dan kan de Bespaarhypotheek in deze situaties iets voor je zijn.
Lees meer over de Bespaarhypotheek

Een hypotheek voor verhuur

Wil je graag een woning kopen om te gaan verhuren? Of heb je al een woning die je wil gaan verhuren of al verhuurd is? En heb je daarvoor een financiering nodig? Dan kan de Verhuurhypotheek interessant zijn voor jou. Je kan daarbij tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat van de woning financieren. In sommige gevallen is zelfs 90% mogelijk.
Lees meer over de Verhuurhypotheek

Een hypotheek voor een bedrijfspand

Ben jij ondernemer en op zoek naar (ander) een bedrijfspand? Met de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen is het mogelijk om een zakelijk pand te financieren.
Lees meer over de Bedrijfshypotheek

Een hypotheek voor een zelfbouw prefab woning

Prefab bouw is een snelle én duurzame oplossing in een krappe woningmarkt. Bij BLG Wonen kun je onder voorwaarden een hypotheek krijgen voor een zelfbouw prefab woning.

Lees meer over een hypotheek voor prefab

Duurzaam wonen financieren

Zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp? Je huis verduurzamen betekent in eerste instantie investeren. Maar hoe financier je energiebesparende maatregelen? Wij zetten de mogelijkheden op een rij.

Lees meer over het financieren van energiebesparende maatregelen

Veelgestelde vragen over hypotheken

Als je (voor het eerst) een huis gaat kopen en een hypotheek wilt aanvragen, heb je waarschijnlijk veel vragen over de verschillende hypotheekvormen of hoeveel je kunt lenen. Wij geven je graag antwoord op veelgestelde vragen over hypotheken.
  • Hoeveel je maximaal kunt lenen is onder andere afhankelijk van je inkomen, het inkomen van je eventuele partner en je financiële verplichtingen. Via onze online rekentool kun je alvast (globaal) een berekening maken. Ga voor een nauwkeurige berekening naar een hypotheekadviseur.
  • Op zoek naar je eerste huis of een volgende woning? Of misschien al een voorlopig koopcontract getekend? Voordat jij de eigenaar bent van je nieuwe huis, moet er van alles gebeuren: een hypotheek afsluiten bijvoorbeeld. Hoe dat werkt, leggen we je hier uit.
  • Er zijn verschillende hypotheekvormen. Kies je bijvoorbeeld voor een annuïteitenhypotheek met vaste maandlasten? Of wil je liever dat je maandlasten gedurende de looptijd lager worden? Welke hypotheek bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie en je woonwensen en –eisen. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij de keuze voor een passende hypotheekvorm.

    Lees hier het antwoord op alle veelgestelde vragen over hypotheken

Woordenlijst

Als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan je hypotheek, dan heb je een overwaarde op je huis.
Het bouwdepot is een aparte rekening bij je hypotheek voor de bouw van je huis of verbouwingskosten.
Een huishouden bestaande uit één of meer personen die meer dan 33% van het netto besteedbare inkomen uitgeeft aan (huur) woonlasten.
Hypotheekrente is de rente die je betaalt over je hypotheek; de lening voor je huis. Hoe lager de rente, hoe lager je hypotheeklasten.

Onafhankelijk hypotheekadvies op maat

Weten wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn? Ga in gesprek met een hypotheekadviseur en ontvang een onafhankelijk advies voor een hypotheek die past bij jouw situatie.

Vind een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt