Bij BLG Wonen sluit je je hypotheek af tegen een scherpe rente. Ook kun je gebruikmaken van onze slimme regelingen. Zodat jij kunt wonen, zoals jij wilt. Bekijk de voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen.
Step 1

Welke hypotheekvormen zijn er?

Annuïteitenhypotheek

 • Je betaalt elke maand een vast brutobedrag zolang je rente vaststaat.
 • Door hypotheekrenteaftrek zijn je netto maandlasten in het begin lager.
 • Je hebt je hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.

Meer over de annuïteitenhypotheek

Annuïteitenhypotheek BLG Wonen

Lineaire hypotheek

 • Je lost elke maand evenveel af.
 • Je betaalt tijdens de looptijd steeds minder rente. Daardoor dalen je totale maandlasten.
 • Je hebt je hypotheek aan het einde van de looptijd helemaal afgelost.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.

Meer over de lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek daalt je schuld gelijkmatig.

Aflossingsvrije hypotheek

 • Je betaalt tijdens de looptijd van de hypotheek alleen rente.
 • Je hypotheekschuld blijft tijdens de looptijd van de hypotheek gelijk.
 • De hypotheekrente mag je onder voorwaarden aftrekken bij je belastingaangifte.
 • Aan het einde van de looptijd los je je hypotheek in een keer af.

Meer over de aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek BLG Wonen

Meer informatie over Hypotheken

Recreatiehypotheek

Wil je graag een vakantiewoning kopen in Nederland? Met onze Recreatiehypotheek kun je, onder voorwaarden, tot maximaal 70% van de marktwaarde van je recreatiewoning financieren.

Lees meer over de Recreatiehypotheek

Met de Recreatiehypotheek van BLG Wonen kun je tot maximaal 70% van de marktwaarde van je recreatiewoning financieren.

Tweede hypotheek

Heb je al een hypotheek bij een van de merken van de Volksbank N.V.; SNS, ASN Bank, RegioBank of BLG Wonen? Dan kun je bij BLG Wonen een tweede hypotheek afsluiten om bijvoorbeeld je woning te verbouwen of te verduurzamen.

Lees meer over een tweede hypotheek

Als je een hypotheek hebt bij een van de merken van de Volksbank kun je bij BLG Wonen eventueel een tweede hypotheek afsluiten.

Hypotheek voor senioren

Ben je met pensioen of zit je maximaal tien jaar voor jouw AOW? En wil je een ander huis kopen? Dan kan onze seniorenverhuisregeling interessant zijn voor jou.

Lees meer over de seniorenverhuisregeling

Met de Seniorenverhuisregeling van BLG Wonen kun je onder voorwaarden een hypotheek krijgen als je met pensioen gaat of bent.

Verhuurhypotheek

Wil je een huis aanhouden of kopen om te verhuren tegen een verantwoorde huur, gebaseerd op het puntenstelsel? In het eerste kwartaal van 2023 introduceren wij onze Verhuurhypotheek. Wij begrijpen dat u misschien meer wilt weten over de productvoorwaarden. Zodra hier meer informatie over is, voegen we dat hier toe.

Nieuwsbericht over de Verhuurhypotheek

Bankspaarhypotheek

Bij de bankspaarhypotheek spaar je om later je hypotheek af te lossen. Je kan deze hypotheekvorm niet meer bij ons afsluiten. Heb je een (bank)spaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan kan je deze onder voorwaarden wel oversluiten naar BLG Wonen. Dat noemen we een fiscaal geruisloze voortzetting (FGV). Als je al een (bank)spaarhypotheek bij ons hebt, kan je deze ook meenemen naar je nieuwe huis.

Lees meer over de bankspaarhypotheek

Voordelen bij een hypotheek met NHG

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Kijk of jij in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Lees meer over NHG

Een hypotheek bij BLG Wonen

Als je een huis koopt, moet er van alles geregeld worden, zoals een hypotheek. Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij een hypotheekverstrekker. Wij vinden dat iedereen moet kunnen wonen op een manier die bij zijn of haar situatie past. Daarom luisteren we naar jou, bekijken we je situatie en kijken we naar wat er wel kan.
De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen.

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Hypotheekofferte bestaande bouw

Als je via een adviseur een hypotheek aanvraagt bij BLG Wonen, reserveren wij voor jou de rente. De aangeboden rente in de offerte is dan 6 maanden geldig. Als de hypotheek niet binnen 6 maanden na de aanvraagdatum passeert bij de notaris of wordt uitbetaald vervalt de offerte. Hiervoor betaal je € 750 annuleringskosten.

Lees meer over de hypotheekofferte en kosten verlengen offerte

Hypotheekofferte nieuwbouw

Bij een nieuwbouwwoning lukt het vaak niet om binnen 6 maanden de hypotheek te passeren bij de notaris. Een offerte voor een nieuwbouwhuis is bij ons daarom geen 6 maar 12 maanden geldig. Binnen 12 maanden moet je naar de notaris om de hypotheekakte te tekenen. Als de hypotheek niet binnen 12 maanden na de aanvraagdatum passeert bij de notaris of wordt uitbetaald vervalt de offerte. Hiervoor betaal je € 750 annuleringskosten.

Lees meer over een hypotheek voor een nieuwbouwwoning

Hoe werkt een hypotheek aanvragen?

Een hypotheekaanvraag kan best ingewikkeld zijn, zeker als je voor het eerst een huis koopt. Hoe werkt het precies? Wij leggen het je graag uit.

Hypotheek aanvragen: hoe werkt het?

Veelgestelde vragen over hypotheken

Als je (voor het eerst) een huis gaat kopen en een hypotheek wilt aanvragen, heb je waarschijnlijk veel vragen over de verschillende hypotheekvormen of hoeveel je kunt lenen. En hoe dat dan zit met een studieschuld? Of hoeveel eigen geld je nodig hebt. Wij geven je graag antwoord op deze en andere vragen.

Veelgestelde vragen over hypotheken.

Woordenlijst

Als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan je hypotheek, dan heb je een overwaarde op je huis.
Het bouwdepot is een aparte rekening bij je hypotheek voor de bouw van je huis of verbouwingskosten.
Een huishouden bestaande uit één of meer personen die meer dan 33% van het netto besteedbare inkomen uitgeeft aan (huur) woonlasten.
Hypotheekrente is de rente die je betaalt over je hypotheek; de lening voor je huis. Hoe lager de rente, hoe lager je hypotheeklasten.

Voorwaarden

Lees meer over: