Eerst kopen of verkopen?

Jij hebt je droomhuis gevonden! Alleen moet je jouw huis nog verkopen. Wat doe je? Kopen of eerst je eigen huis verkopen? Voor beide is wat te zeggen.

Huis (ver)kopen zonder makelaar

Een huis kopen of verkopen zonder makelaar: het kan je geld besparen, maar kost veel tijd. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Stappenplan huis verkopen

Ga je je huis verkopen? Dan is er veel om over na te denken en te regelen. Met dit stappenplan ga je goed voorbereid aan de slag.

Kosten verkopen huis

Bij het verkopen van je huis komen allerlei kosten kijken. De kosten waar je aan kunt denken hebben we voor je op een rijtje gezet.

Stappenplan huis kopen

Ga je een huis kopen? Met dit stappenplan huis kopen ga je goed voorbereid aan de slag met het kopen van een nieuwe woning.

Kosten koper: wat kost het kopen van een huis?

Welke kosten heb je bij het kopen van een huis? De kosten koper, maar ook andere kosten. We hebben het voor je op een rij gezet.

Kosten nieuwbouwhuis kopen

Als je een nieuwbouwhuis koopt, krijg je (deels) te maken met andere kosten dan bij de aankoop van een bestaand huis. Met deze kosten moet je rekening houden.

Een bod uitbrengen

Je bent klaar om een bod uit te brengen. Maar hoe hoog? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Voorlopig koopcontract

Het bod op je droomhuis is geaccepteerd: tijd om de gemaakte afspraken vast te leggen in het voorlopig koopcontract. Wat staat er in en waar moet je op letten?

Ontbindende voorwaarden

Als je een bod op een huis gaat uitbrengen, neem je daarin ontbindende voorwaarden op. Wat zijn ontbindende voorwaarden, welke zijn er en hoe werkt het?

Overdrachtsbelasting

Wij beantwoorden de meest gestelde vragen over de belasting die je betaalt als je een bestaand huis koopt.

Energielabel aanvragen

Je gaat je huis verkopen. Heb je gedacht aan het aanvragen van een energielabel? Dit is namelijk sinds 2015 verplicht. Hieronder leggen we uit hoe je dit doet.

Meer weten over het kopen van je volgende huis: