Verhuizen

Checklist verhuizen

Goed voorbereid verhuizen? Bekijk onze verhuischecklist en ontdek wat je moet regelen in je oude huis, je nieuwe huis en voor de verhuisdag.
De verhuischecklist

Je hypotheek na de verhuizing

Je hypotheek aflossen

Voor een hypotheek leen je geld van de bank, dat je terugbetaalt door je hypotheek af te lossen. Hoe je dat doet, is afhankelijk van jouw hypotheekvorm.
Aflossen: dit zijn de mogelijkheden

Extra aflossen op je hypotheek

Heb je naast je financiële buffer maandelijks geld over? Dan kun je dat gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek en zo je maandlasten te verlagen.
Zo werkt extra aflossen

Belasting en je hypotheek

Als huizenbezitter heb je te maken met verschillende soorten belastingen. Wij maken je wegwijs in de fiscale regels die gelden als je een koopwoning hebt.
Belastingregels bij een koophuis

Hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrente is de vergoeding die je betaalt voor het lenen van geld voor je hypotheek bij de hypotheekverstrekker. Deze rente kun je onder voorwaarden aftrekken van je belastbaar inkomen.
Zo werkt hypotheekrenteaftrek

Betalingsproblemen

Als je (tijdelijk) minder inkomsten hebt – of daar in de toekomst mee te maken krijgt – kan dit problemen opleveren bij het betalen van je hypotheek. Wij geven je tips wat je in dat geval kunt doen.
Tips bij betalingsproblemen

Hypotheek wijzigen

Bij BLG Wonen zijn er mogelijkheden om onder voorwaarden (samen met je adviseur) wijzigingen in je hypotheek aan te brengen. Bijvoorbeeld als je je maandlasten wilt verlagen of een verbouwing wilt financieren.
Zo kun je je hypotheek aanpassen

Je huis verbouwen en/of verduurzamen

Je woning verduurzamen

Investeren in het verduurzamen van je woning heeft veel voordelen. Wij zetten ze op een rijtje en vertellen je waar je aan moet denken als je duurzamer wilt wonen.
Stappenplan verduurzaming

Energiebesparende maatregelen

Met energiebesparende maatregelen maak je je woning energiezuiniger. Ontdek wat jij zoal kunt doen voor een lagere energierekening.
Opties voor energiebesparing

Je huis verbouwen Verbouwplannen?

Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid aan de slag: hoe groot of klein je verbouwing ook is.
Goed voorbereid verbouwen

Meer weten?

Bij BLG Wonen helpen we je op weg met de (ver)koop en financiering van je huis. Maar ook als je vragen hebt over je bestaande hypotheek kun je bij ons terecht.
Stel je vraag

    Meer weten over het kopen van je volgende huis: