Verhuizen en/of verbouwen

De voor- en nadelen van verhuizen en verbouwen

Als je droomt van een tuin op het zuiden is de keuze tussen verhuizen en verbouwen snel gemaakt. Maar dat geldt niet voor alle veranderde woonwensen. Twijfel je nog? Wij hebben de voor- en nadelen van verbouwen en verhuizen voor je op een rij gezet.
Ontdek ze hier

Woningsplitsing

Is jouw huis te groot geworden en overweeg je om die reden te verhuizen? Dan is woningsplitsing misschien een optie voor jou? Jij kunt in je vertrouwde omgeving blijven wonen én je biedt een (jonge) koper een kans op een betaalbare woning.

Het stappenplan woning splitsen

Huis verbouwen: een stappenplan

De keuze is gemaakt: je gaat verbouwen. Of je plannen nu groot zijn of klein; met dit stappenplan ga je goed voorbereid aan de slag.
Stap voor stap verbouwen

Bestaande bouw of nieuwbouw kopen

Bestaande bouw of nieuwbouw

Weet je nog niet zeker wat beter bij je past: een bestaand huis of een nieuwbouwwoning? Om je te helpen een keuze te maken, hebben wij de voor- en nadelen voor je onder elkaar gezet. Kiezen tussen bestaande bouw en nieuwbouw

Nieuwbouwhuis kopen

Bij het kopen van nieuwbouw komen andere dingen kijken dan bij de koop van een bestaande woning. Wij maken je wegwijs in wat je moet weten over de koop, financiering, de bouw en oplevering.
8 belangrijke dingen om te weten

Stappenplan huis (ver)kopen

Stappenplan huis kopen

Eerst kopen of verkopen, wel of geen makelaar, bezichtigen, bieden, de financiering… Stap voor stap leggen we uit wat er komt kijken bij het kopen van een volgend huis.
Zo werkt het

Stappenplan huis verkopen

Van je huis verkoopklaar maken tot de sleuteloverdracht: dit moet je weten over de verkoop van je huis.
Huis verkopen in 11 stappen

Wat kost het kopen van een (nieuwbouw)huis?

Kosten bestaande woning kopen

De kosten koper ken je vast wel, maar bij het kopen van een bestaand huis komen meer kosten kijken. Wij hebben ze voor je in kaart gebracht.
De kosten op een rij

Kosten nieuwbouwwoning kopen

De kosten van een nieuwbouwhuis verschillen (deels) van die van een bestaande woning. Ontdek welke kosten je kunt verwachten.
Op deze kosten moet je rekenen

Meer weten over het kopen van je volgende huis: