Nieuwbouw of bestaande bouw?

Ben je op zoek naar een nieuw huis, maar twijfel je tussen het kopen van nieuwbouw of bestaande bouw? Bekijk de voor- en nadelen van nieuwbouw en bestaande bouw.

Een hypotheek voor een nieuwbouwhuis

Een hypotheek voor nieuwbouw heeft net wat andere regels dan een hypotheek voor een bestaande woning. Koop je een nieuwbouwhuis in een project of in eigen beheer? Hoe wordt je maximale hypotheek berekend? Wanneer vraag je een nieuwbouw hypotheek aan? Hoe zit het met verlengingskosten van de hypotheekofferte en wat kun je doen als je te maken krijgt met dubbele lasten? Op de pagina ‘Hypotheek afsluiten voor een nieuwbouwhuis’ geven we antwoord op deze vragen.

Goed om te weten:

bij BLG Wonen is de hypotheekofferte voor je nieuwbouw hypotheek standaard 12 maanden geldig. En nog iets: voor het annuleren van de hypotheekofferte brengen we geen kosten in rekening.

Het bouwdepot

Uit je bouwdepot betaal je de rekening voor de bouw, een verbouwing of verduurzaming van je huis. Het deel van het hypotheekbedrag dat je daarvoor leent, wordt in het bouwdepot gestort. Zo werkt het bouwdepot.

Kosten nieuwbouwwoning

Als je een nieuwbouwhuis koopt, krijg je (deels) te maken met andere kosten dan bij bestaande bouw. Op de pagina 'Kosten nieuwbouwhuis kopen' leggen we uit welke kosten je kunt verwachten en hoe je ze kunt financieren.
Als je een nieuwbouwhuis koopt, krijg je (deels) te maken met andere kosten dan bij bestaande bouw.

De oplevering van je nieuwbouwhuis

Na lang wachten is het eindelijk zover: je nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Wat gebeurt er tijdens de opleveringskeuring en waar moet je op letten. Lees alles over de oplevering van je nieuwbouwwoning.