Maximale hypotheek en maandlasten berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Met onze rekentool bereken je in zes eenvoudige stappen hoeveel geld je ongeveer kunt lenen. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Maandelijkse hypotheeklasten berekenen

Hoeveel je per maand aan hypotheek gaat betalen, is onder andere afhankelijk van de hoogte van je hypotheek. Hoe dit wordt bepaald, leggen wij je uit.
Krijg inzicht in de maandlasten

Eigen geld

Om een huis te kunnen kopen, heb je eigen geld nodig. Ontdek waar je dat precies voor nodig hebt en met welk bedrag je rekening moet houden.
Eigen geld: waarom en hoeveel?

Gevolgen voor je hypotheek als je leefsituatie verandert

Scheiden en je hypotheek

Als jij en je partner uit elkaar gaan, verandert jullie financiële situatie. Wij leggen je uit welke gevolgen een scheiding kan hebben voor je woonsituatie en hypotheek.
Belangrijk om te weten

Pensioen en je hypotheek

Een hypotheek afsluiten kan – onder voorwaarden – ook nog als je met pensioen gaat of bent. Ontdek waar je rekening mee moet houden en hoe jouw maximale hypotheek wordt berekend. Hypotheekmogelijkheden na pensioen

Hypotheek zonder vast contract

Hypotheek als zzp’er of ondernemer

Ook als je geen vast inkomen hebt, kijken we bij BLG Wonen wat er in jouw situatie financieel mogelijk is. Zelfs als je pas een jaar onderneemt.
Hypotheek voor ondernemers

Hypotheek met een tijdelijk contract

Dat je geen vast contract hebt, hoeft niet te betekenen dat je geen hypotheek kunt krijgen. Bij BLG Wonen kijken we verder dan de cijfers en beoordelen we jouw persoonlijke financiële situatie.
Zo werkt dat

Of ontdek de mogelijkheden voor het aanvragen van een hypotheek als je een uitzend- of oproepcontract of een uitkering hebt.

Overwaarde, hypotheekrenteaftrek en andere regelingen

Overwaarde gebruiken

Als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan de hypotheek, heb je een overwaarde op je huis. Die kun je gebruiken bij de financiering van je volgende huis. Je kunt je overwaarde ook op andere manieren inzetten.
Dit zijn de mogelijkheden

Bijleenregeling

Veel mensen gebruiken de overwaarde van hun huis voor de financiering van de volgende woning. Doe je dit niet? Dan krijg je te maken met de bijleenregeling.
Zo werkt de bijleenregeling

Restschuld op je hypotheek

Je hebt een restschuld als je hypotheek hoger is dan de waarde van je huis op het moment van verkopen. Deze restschuld kun je op verschillende manieren financieren.
Zo kun je dat doen

Restschuldregeling

Een van de mogelijkheden om je restschuld te financieren, is door deze mee te nemen naar je (volgende) hypotheek van BLG Wonen.
Zo werkt de Restschuldregeling

Hypotheek afsluiten met een BKR-registratie

Met een positieve BKR-registratie kun je een hypotheek afsluiten. Wel heeft het invloed op het bedrag dat je maximaal kunt lenen.
Dit moet je erover weten

Overbruggingskrediet

Heb je al een volgend huis gekocht, maar is je huidige huis nog niet verkocht? Dan kun je mogelijk een overbruggingskrediet afsluiten voor de overwaarde die je op je huidige huis verwacht te krijgen. Zo kun je die alvast gebruiken bij de financiering van je nieuwe woning. Laat je informeren

Hypotheekrenteaftrek: wat is het en hoe werkt het?

Als huiseigenaar mag je de rente die je over de hypotheekschuld betaalt, onder bepaalde voorwaarden van je inkomen aftrekken.
De regels en voorwaarden

Verbouwen en duurzaam wonen

Verbouwing financieren

Een verbouwing kun je met eigen geld betalen of mogelijk (deels) op een andere manier financieren. Bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen of een tweede af te sluiten.
Dit zijn de mogelijkheden

Duurzaam wonen financieren

Hoe duurzamer je huis, hoe lager je energierekening. Maar hoe financier je duurzaam wonen? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Meer over duurzaam wonen

Meer weten over het kopen van je volgende huis: