Huis kopen met een tijdelijk contract?

 • Ook als je een tijdelijk contract hebt, bijvoorbeeld een jaarcontract, kun je bij ons onder voorwaarden een hypotheek krijgen.
 • Als je een werkgeversverklaring met intentieverklaring hebt, dan behandelen we je aanvraag alsof je een vast contract hebt.
 • Krijg je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever? Ook dan zijn er mogelijkheden om bij ons een hypotheek af te sluiten.

Bereken zelf wat je kunt lenen

Bepaal eerst met welk inkomen je mag rekenen


 • Heb je een werkgeversverklaring met intentieverklaring?

  Als je een werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever hebt, behandelen we de aanvraag alsof je een vast contract hebt. We rekenen dan met het inkomen dat op je werkgeversverklaring staat.

  Als je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever hebt, kijken we naar je gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Heb je het laatste jaar minder verdiend? Dan rekenen we met het inkomen van het laatste jaar.

  Bekijk het rekenvoorbeeld

  Jaar Jaarinkomen (bruto)
  1 € 20.000
  2 € 24.000
  3 € 28.000

  Inkomen: € 72.000 / 3 = € 24.000

  Jaar Jaarinkomen (bruto)
  1 € 20.000
  2 € 24.000
  3 € 18.000

  Je inkomen in het laatste jaar is lager dan het gemiddelde. Daarom rekenen we met € 18.000.

Naast het inkomen spelen ook andere zaken een rol, zoals eigen geld, of je financieel sterk genoeg bent om een lening te kunnen krijgen en de maandlasten te betalen, werkervaring en de waarde van je nieuwe woning.

Weet je je inkomen? Bereken dan hier je maximale hypotheek

Intentieverklaring werkgever

Kom je na je tijdelijke contract in aanmerking voor een vast contract? Vraag je werkgever dan om een intentieverklaring. De intentieverklaring is onderdeel van een werkgeversverklaring. Je werkgever geeft met een intentieverklaring aan dat het de bedoeling is dat je volgende contract een vast contract is. Op voorwaarde dat je hetzelfde blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden niet veranderen.

Krijg je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever? Dan gaan we uit van het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Met een maximum van het laatste jaarinkomen.

Hypotheek aanvragen met de Arbeidsmarktscan

Als je een tijdelijk contract hebt, is het nu ook mogelijk om een hypotheek aan te vragen met behulp van de Arbeidsmarktscan. Dit is een tool die berekent wat jouw kansen als flexwerker in loondienst op de arbeidsmarkt zijn voor de komende vijf jaar. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat je snel een andere baan kunt vinden waar je ongeveer even veel zult kunnen gaan verdienen.

Is de uitslag van de scan zeventig punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek bij BLG Wonen. De voorwaarde is wel dat je de in de laatste 14 maanden, 12 maanden hebt gewerkt.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is bedoeld voor flexwerkers in loondienst zoals oproepkrachten en werknemers met een tijdelijk contract die een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring hebben. Uitzendkrachten kunnen deze regeling niet gebruiken. Zij gebruiken de Perspectiefverklaring. Hoe vraag ik de Arbeidsmarktscan aan? Je kunt de Arbeidsmarktscan aanvragen op op Arbeidsmarktkansen.nl of bij je hypotheekadviseur. Hij kan jou ook uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek. Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Wil je meer weten over je mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Beantwoord een aantal vragen, dan helpen we je graag verder.

Bekijk jouw mogelijkheden

Hypotheek met een tijdelijk contract

Willeke heeft een tijdelijk contract en sloot bij ons een hypotheek af met een intentieverklaring. Bekijk haar verhaal.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Mogelijkheden flexwerkers

Ook met een uitzendcontract of een oproepcontract kun je bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten. Ben je zzp’er of ondernemer? Ook dan is het mogelijk om een huis te kopen.

Lees meer over een hypotheek zonder vast contract