Tweede hypotheek voor verbouwing en/of verduurzamen

Heb je geen spaargeld of gulle gevers in je omgeving? Dan kun je ook geld lenen om je huis te verbouwen en/of verduurzamen. Dit kan door een tweede hypotheek te nemen. Dit is een aanvullende hypotheek naast je huidige hypotheek. Je leent dan extra geld van ons. Dat kan tot 100% van de marktwaarde van het huis na de verbouwing. Een tweede hypotheek sluit je pas af als je geen hogere inschrijving hebt. Het hypotheekbedrag komt in een bouwdepot waaruit je de rekeningen voor de verbouwing kunt betalen.

Sluit je een tweede hypotheek af? Dan geldt dit voor de bank als een nieuwe hypotheek. De aanvraag wordt op dezelfde manier beoordeeld als een nieuwe hypotheek. En getoetst aan de dan geldende normen en jouw financiƫle situatie op dat moment. Denk bij het afsluiten van een tweede hypotheek ook aan notaris-, advies- en taxatiekosten.

Hogere inschrijving

Heb je bij het afsluiten van je hypotheek gekozen voor een hogere inschrijving? Dan kun je zonder tussenkomst van een notaris je hypotheek verhogen voor een verbouwing. De bank toetst dan nog wel of je aan de normen voldoet en je de extra lasten kunt betalen. Houd nog wel rekening met kosten voor advies en voor taxatie.

Uitgangspunten tweede hypotheek

Je kunt bij BLG Wonen alleen een tweede hypotheek afsluiten als je:

  • al een eerste hypotheek hebt bij BLG Wonen, inclusief de volgende handelsnamen: DBV Finance/EuropeLife Finance, Holland Woningfinanciering en het Woningfonds.
  • woning voldoende waard is (na verbouwing of verduurzaming).
  • inkomen voldoende is om de hypotheek te betalen.

Rente tweede hypotheek

Je rente voor een tweede hypotheek wordt bepaald aan de hand van de 12 tariefgroepen. We tellen alle leningdelen bij elkaar op om te bepalen in welke tariefgroep je hypotheek valt. De som van de leningdelen delen we door de marktwaarde van je huis en wordt vermenigvuldigd met 100.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.
Wil je graag een tweede hypotheek afsluiten en kun je wel wat hulp gebruiken? Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt. Houd rekening met advieskosten. Het tarief verschilt per adviseur.