In het kort

  • Met extra storten verlaag je je maandlasten, of verkort je je looptijd.
  • Over het bedrag dat je stort ontvang je rente.
  • Je mag niet onbeperkt storten.

Hoe werkt extra storten?

Bij extra storten of bijstorten leg je extra geld in op je spaarpolis of bankspaarrekening. Hiermee gaat je spaarpremie of spaarinleg omlaag, of wordt de looptijd korter. En over het bedrag dat je extra stort krijg je dezelfde rente als van je (bank)spaarhypotheek. Je betaalt niet een deel van je hypotheekbedrag terug. Extra storten is dus iets anders dan extra aflossen.

Wil je weten wat voor jou voordeliger is, extra storten of extra aflossen? Je adviseur kan je hierbij helpen.

Maak nu een afspraak met een adviseur

Hoe vraag je het aan?

Neem contact op met je adviseur of regel het eenvoudig online. Log in op Mijn BLG, ga naar je hypotheek en klik op Extra storten.

Geef vervolgens aan hoeveel je extra wilt storten op de (bank)spaarrekening die bij jouw (bank)spaarhypotheek hoort. Wij regelen dan dat dit bedrag wordt geïncasseerd van het incassorekeningnummer van jouw hypotheek.

Nog geen Mijn BLG? Nu aanvragen

Strenge fiscale regels

Voor extra storten gelden strenge fiscale regels. Van de Belastingdienst mag je per jaar nooit meer storten dan tien keer de laagste inleg of premie die je tijdens de looptijd hebt betaald. Dit heet de bandbreedte. Om zeker te weten dat je binnen deze fiscale ruimte blijft, hanteren we voor onze bankspaarhypotheek zes keer de laagste inleg.

Een voorbeeld: is je laagste inleg € 100 per jaar? Dan mag je maximaal € 600 euro storten, inclusief de inleg en eventuele risicopremie. Hiermee dek je het risico af als jij of je partner komt te overlijden. Voor onze spaarhypotheek hanteren we de reguliere bandbreedte. Dan kun je dus 10 keer de laagste inleg storten.

Als je een aanvraag doet voor een extra storting die hoger is dan de bandbreedte toelaat, dan krijg je van ons een mail. Hierin staat wat je maximaal extra kunt storten. Je kunt dan een nieuw bedrag doorgeven dat wél binnen die bandbreedte past.

Looptijd verkorten

Doordat je premie lager wordt als je extra stort, kan het zijn dat je daardoor buiten de bandbreedte valt. In dat geval is het nodig om de looptijd te verkorten.

Met online extra storten kun je niet de looptijd van je bankspaarhypotheek verkorten. Wil je dat wel? Neem dan contact op met je adviseur. Hij kan je hierbij helpen.

Belangrijk om te weten voordat je een verzoek aan ons stuurt

  • De extra storting incasseren we van het incassorekeningnummer van je hypotheek.
  • We doen dit op de 1e van de gekozen maand. Je aanvraagt dient dan wel uiterlijk de 20e van de maand ervoor bij ons binnen te zijn. Doe je de aanvraag na de 20e van de maand? Dan incasseren we het bedrag op de 1e van de volgende maand (of een andere door jou gekozen maand).
  • De incasso is uiterlijk zes werkdagen later zichtbaar in je betalingsoverzicht.
  • Zorg dat er op de 1e van de gekozen maand voldoende saldo op je rekening staat, zodat we de extra storting kunnen afschrijven.

Meer informatie over de (bank)spaarhypotheek vind je in de informatiewijzer Een hypotheek met een spaarverzekering of spaarrekening.