Op deze pagina:

Wat is een goede hypotheekrente?

Sluit je een aflossingsvrije –, annuïtaire – of lineaire hypotheek af? Als je bereid bent een hoger rentetarief te betalen, dan heb je voor een periode van 15 of 20 jaar zekerheid over je maandlasten. Betaal je liever een wat lagere rente? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor 10 jaar. De hoogte van de hypotheekrente heeft dus direct invloed op je maandlasten.

Wat vinden onze starters van de hypotheekrente?

Zet je je hypotheekrente 5 jaar of 30 jaar vast? Dat is nogal een verschil. Welke keuze maakten starters Brigitte en Stefan bij het vastzetten van hun hypotheekrente? Bekijk de video:

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Waardoor wisselt de hoogte van de hypotheekrente?

De rentestanden schommelen door allerlei factoren. De economie speelt bijvoorbeeld een rol. Tijdens een crisis treft de Europese Centrale Bank bijvoorbeeld maatregelen die geld voor hypotheekverstrekkers ‘goedkoper’ maken, zodat het voor iedereen aantrekkelijk blijft om te lenen. In zo’n geval daalt de hypotheekrente. Ook de kosten die je hypotheekverstrekker voor jou maakt en de risico’s die je hypotheekverstrekker op jouw lening loopt, zijn van invloed op de hypotheekrente.

Vaste of variabele rente?

Als je een hypotheek afsluit kun je kiezen tussen vaste of variabele rente. Bij een variabele rente schommelt de rente. Elke eerste dag van de maand kan de rente stijgen of dalen. Vraag jezelf wel af of je financieel sterk genoeg in je schoenen staat om een stijging op te vangen. Bij variabele rente weet je van tevoren dus niet wat je kunt verwachten. Bij een vast rentetarief weet je dat wel. Je betaalt maandelijks dezelfde rente. Je legt de rente namelijk voor één of meerdere jaren vast, dit noemen we de rentevaste periode. Dit betekent ook dat als de rente daalt, je daar geen profijt van hebt. Het verschilt dus per persoon wat de beste keuze is. Een adviseur helpt je bij een antwoord op die vraag. Wat je in ieder geval alvast kunt doen, is de rentestanden bij verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Let op: bij de Bespaarhypotheek van BLG Wonen is een variabele rente niet mogelijk.

Waar kan ik de actuele hypotheekrente bij BLG Wonen inzien?

De rentestanden kunnen dagelijks wisselen. Bij BLG Wonen snappen we dat jij op ieder moment wilt kunnen checken hoe het ervoor staat. Daarom kan je onze actuele rentestanden voor je annuïtaire, lineaire of aflossingsvrije hypotheek altijd inzien. Dat geldt trouwens ook voor onze overige rentes.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van actuele rentestanden?

Bij BLG Wonen houden we de ontwikkelingen goed in de gaten, zodat we een scherp aanbod doen en jij niet teveel betaalt. Wil je direct een melding ontvangen zodra de rente wijzigt? Schrijf je dan in voor de hypotheekrente alert!

Hypotheekrente alert: Schrijf je nu in!