Hypotheek aanvragen: hoe werkt het? | Uitleg

Een hypotheek aanvragen, hoe werkt het? Wij leggen je graag uit wat je te wachten staat, zodat jij goed voorbereid bent als je een hypotheek gaat afsluiten.

Kosten hypotheek afsluiten

Ga je een huis kopen? Dan moet je aan de slag met het afsluiten van je hypotheek. Met welke kosten krijg je te maken en om welk bedrag gaat het ongeveer?

Op gesprek bij de hypotheekadviseur

Voor hypotheekadvies dat past bij jouw situatie kun je terecht bij een van onze onafhankelijke adviseurs. Maak een afspraak.

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheek. Wij leggen de verschillende vormen uit. Bekijk de mogelijkheden en vind jouw geschikte hypotheekvorm hier!

Intentieverklaring nodig?

Ook als je geen vast contract hebt, zijn er mogelijkheden om een hypotheek aan te vragen. Je hebt dan een intentieverklaring nodig.

Werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring is een belangrijk document dat je nodig hebt bij de aanvraag van je hypotheek. Wat is een werkgeversverklaring en wat staat er in?

Hypotheek nieuwbouw

De regels voor een nieuwbouw hypotheek zijn anders dan een hypotheek voor een bestaand huis . Hier moet je rekening mee houden.

Wat is een bouwdepot?

Je bouwdepot is een aparte rekening, waaruit de rekeningen voor de (ver)bouw worden betaald.

De hypotheekofferte: wat staat er in?

In de hypotheekofferte doet de hypotheekverstrekker jou een aanbod voor je hypotheek. Wat staat er allemaal in en waar moet je op letten?

De voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen

Voordelen van een hypotheek bij BLG Wonen zijn: we denken met je mee, we werken met onafhankelijke adviseurs en hebben een scherpe rente.

Actuele hypotheekrente

Bekijk onze actuele hypotheekrentes en schrijf je in voor de rentealert.

De meestgestelde vragen over hypotheekrente

Als je geld leent voor een koophuis, betaal je hypotheekrente. Dit kan een vaste of variabele rente zijn. Lees de meestgestelde vragen over hypotheekrente.

Naar de notaris bij koop huis

Om officieel huiseigenaar te worden, moet je naar de notaris. Wat doet de notaris en wat zijn de kosten van de notaris als je een huis koopt?

Meer weten over je eerste huis kopen: