Let op: de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening kun je niet meer afsluiten.

  De BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening in het kort

  • Je spaart belastingvrij door met je ontslagvergoeding.
  • Je krijgt een aantrekkelijke variabele of vaste rente.
  • Je kiest zelf wanneer je de uitkering wil ontvangen.

  Zo werkt de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening

  Met de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening kun je belastingvrij doorsparen met je ontslagvergoeding. Je kunt sparen tegen een variabele of vaste rente. Spaar je tegen een variabele rente? Dan kan de rente stijgen of dalen. Spaar je tegen een vaste rente? Dan staat de hoogte van de rente tijdens de looptijd van het deposito vast. Na de opbouwperiode laat je het gespaarde kapitaal uitkeren op een BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Je kunt zelf bepalen wanneer. Hierbij gelden wel twee wettelijke spelregels: de uitkeringen moeten uiterlijk ingaan in het jaar waarin je voor het eerst AOW krijgt en moeten voldoen aan een minimale en maximale looptijd.
  • Met de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening spaar je op een geblokkeerde rekening tegen een aantrekkelijke variabele rente. Deze rente wordt jaarlijks op 1 januari op je rekening bijgeschreven. Je kunt ook (een deel van) je geld voor langere tijd vastzetten op een deposito. Tijdens de looptijd blijft de rente gelijk. Deze looptijd is minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Na afloop van het deposito wordt het geld weer op je Opbouwrekening gestort.

   Meer weten over de rente?
   Bekijk dan de actuele rentes.

   Heb je de rekening al en wil je een deposito openen (minimale inleg € 500)?
   Vul dan onderstaand formulier ‘Openen of Verlengen BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente’ in en stuur het naar ons op.


   Dat kan per e-mail naar: blg.banksparen@blg.nl

   Of per post naar:
   BLG Wonen
   Afdeling Sparen en Banksparen
   Postbus 10021
   3505 AA Utrecht

  • Je betaalt geen kosten over de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening. Je betaalt niet voor je inleg en ook niet voor de rekening zelf. Je betaalt alleen een boeterente als je voor het einde van de afgesproken looptijd een deposito beëindigt.
  • Je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening valt in box 1. Je betaalt geen belasting als het geld op de rekening staat. Je betaalt pas belasting als je het geld uitgekeerd krijgt.
  • Je spaart of je belegt met een geblokkeerde rekening. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je sinds 1 januari 2014 geen revisierente meer. Revisierente is een soort boeterente die je moet betalen aan de Belastingdienst. Op de uitkering(en) wordt/worden wel loonheffingen ingehouden, omdat je over je ontslagvergoeding nog geen belasting hebt betaald.

   Wil je het tegoed van je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening opnemen? Dan heeft dit fiscale gevolgen. Ga naar je financieel adviseur voor advies. Heb je nog geen adviseur? Vind er een bij jou in de buurt.

  • Je spreekt een looptijd en inleg af bij het afsluiten van een deposito. Wil je je deposito beëindigen voor de afgesproken looptijd? Dan moet je een retourrente betalen. Hoeveel je betaalt, hangt af van de periode dat het geld nog vast zou staan in je deposito.

   Wil je je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening tussentijds beëindigen? En gebruik je het spaarsaldo niet voor de aankoop van een gouden handdruk uitkeer- of een ander gouden handdruk opbouwproduct? Dan betaal je over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting. Lees voor meer informatie de productvoorwaarden.

  • Naast sparen kun je ook beleggen in een aantal ASN Beleggingsfondsen. Je belegt dan zelfstandig. Dit betekent dat je vrij kunt kiezen uit deze ASN beleggingsfondsen. Je krijgt van ons geen advies en betaalt daar dus ook niet voor.

   Kosten bij beleggen

   Je betaalt geen transactiekosten voor het aankopen en verkopen van participaties in de ASN Beleggingsfondsen. Ieder fonds heeft wel zijn eigen kostenstructuur. Je krijgt geen aparte nota van deze fondskosten. De kosten zijn al in de koers van het fonds verwerkt. Lees meer over de kosten van het fonds in de Essentiële Beleggersinformatie. Deze informatie vind je op de verschillende fondsen pagina’s 'Koersen en fondsen'.

  • Als je komt te overlijden, dan ontvangen je partner en/of erfgenamen het tegoed van je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening. Het geld komt dus altijd terecht bij je nabestaanden. Volgens de belastingwetgeving moet het saldo op je rekening toekomen aan je (ex-)partner of kinderen tot dertig jaar. Je nabestaanden moeten het spaargeld vervolgens in termijnen laten uitkeren. Op deze uitkeringen worden de wettelijke loonheffingen ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Ontvangt (ook) een andere nabestaande dan je (ex-)partner of kinderen tot dertig jaar het spaargeld? Dan wordt het geld onder inhouding van loonheffingen, en eventuele erfbelasting, in één keer uitgekeerd.
  • In de voorwaarden en bijlagen hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest.

   Let op: geld dat op de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening staat, valt onder de Nederlandse Depositogarantie. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder.

  Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

  Heb je vragen over de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.

  Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.