Nabestaandenservice BLG Wonen

Als een dierbare overleden is, staat je hoofd vaak niet naar het regelen van bankzaken. Toch is het belangrijk om de financiële zaken snel en goed af te handelen. Onze specialisten van de BLG Wonen Nabestaandenservice staan dan voor je klaar. Zij helpen je om alle bankzaken van de overledene die via BLG Wonen lopen, zo soepel en spoedig mogelijk af te handelen.

Zo neem je contact op met de BLG Wonen Nabestaandenservice:

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Wat moet je moet weten bij overlijden

De Nabestaandenservice is het aanspreekpunt waar alle BLG Wonen bankzaken van de overledene kunnen worden afgehandeld. Ons team helpt je verder. Soms is het verstandig om daarnaast een adviseur in te schakelen. Als dat zo is, laten we je dat weten.

Melden van overlijden

Om een overlijden te melden, stuur je het formulier ‘Melden overlijden’ volledig ingevuld samen met een kopie van de Akte van overlijden naar ons toe. Meestal regelt de uitvaartondernemer de Akte van overlijden. Als dat niet zo is, kun je een Akte van overlijden opvragen bij de gemeente waar je dierbare is overleden. Hier is een Verklaring van overlijden voor nodig, die wordt opgemaakt door de arts die het overlijden heeft vastgesteld.


Verklaring van erfrecht

Als we de melding van overlijden en Akte van overlijden hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Hierin geven we aan wat we nog meer nodig hebben. We kunnen je bijvoorbeeld vragen om een Verklaring van erfrecht op te sturen. Dit doen we omdat:

  • alle erfgenamen bij ons bekend moeten zijn.
  • we moeten weten wie de nalatenschap mag afhandelen. De nalatenschap is het geheel van bezittingen en schulden dat een overleden persoon achterlaat.
  • de overledene bepaalde (fiscale) producten heeft. Om deze producten fiscaal juist te kunnen afhandelen moeten we zeker weten wie de erfgenamen zijn.
  • er sprake kan zijn van een testament. In het testament kunnen andere zaken dan de wettelijke verdeling van de nalatenschap staan.

Let op:

een Verklaring van erfrecht moet je door een notaris laten maken. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen per notaris. We raden je aan om een aantal notarissen te benaderen en een kostenvergelijking te maken.


De hypotheek na overlijden

  • Een hypotheek loopt na overlijden gewoon door.
  • Staat het huis op naam van een partner of iemand anders die in het huis blijft wonen? Dan kan de hypotheek onder voorwaarden worden voortgezet op naam van die persoon.
  • Binnen 12 maanden na overlijden kan je zonder vergoeding voor renteverlies van BLG Wonen de rentevaste periode oversluiten naar een nieuwe vaste rente.
  • Binnen 12 maanden na overlijden kan de hypotheek zonder vergoeding voor renteverlies van BLG Wonen worden afgelost.
  • Een levensverzekering die aan de hypotheek is gekoppeld, keert meestal uit. Dit kun je nalezen op het polisblad van de verzekering.

Andere BLG Wonen producten na overlijden

De Nabestaandenservice helpt je ook met andere producten van BLG Wonen, zoals een spaarrekening of verzekering. Lees in de factsheet ‘Nabestaandenservice’ wat onze specialisten voor je kunnen doen.

Meer weten?

Op de pagina 'Wat moet je doen als een naaste overlijdt' lees je waar je zoal rekening mee moet houden na een overlijden.