Let op: de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening kun je niet meer afsluiten. Heb je een bestaande BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening en wil je gaan uitkeren? Open dan een Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening bij een andere bank, verzekeraar of beleggingsonderneming. Die open je zelf bij die partij of via je eigen adviseur.

Hoe werkt je ontslagvergoeding uitkeren?

De BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening is een uitkeringsrekening. Hiermee laat je je ontslagvergoeding maandelijks uitkeren, als aanvulling op je inkomen of pensioen. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van je spaargeld, de looptijd van je uitkeringsrekening én de rente.

  • Over het geld dat we uitkeren houden we loonheffingen in. Net zoals over je gewone inkomen. Deze loonheffingen kun je later weer verrekenen met de inkomstenbelasting. Hiervoor ontvang je van ons een jaaropgave.
  • Als je overlijdt krijgen je (ex-)partner en je kinderen die jonger zijn dan 30 jaar de uitkeringen die overblijven. De looptijd die je met ons had afgesproken kan niet worden aangepast. Over de uitkeringen worden loonheffingen ingehouden. Heb je op het moment dat je overlijdt géén (ex-)partner, en ook geen kinderen die jonger zijn dan 30 jaar? Dan krijgen je erfgenamen het bedrag in één keer. Het kan zijn dat ze dan ook erfbelasting moeten betalen.
  • Je hebt een geblokkeerde rekening. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je sinds 1 januari 2014 geen revisierente meer. Revisierente is een soort boeterente die je moet betalen aan de Belastingdienst. Wel betaal je ons 1,25% van je tegoed per jaar dat je niet volmaakt tot aan de originele einddatum. Kijk in de voorwaarden voor de maximale opnamekosten. Wil je het tegoed van je BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening opnemen? Dan betaal je ons €75 voor de afkoopofferte. En het heeft fiscale gevolgen. Ga naar je financieel adviseur voor advies. Heb je nog geen adviseur? Vind er een bij jou in de buurt.

Belangrijke informatie en voorwaarden

De BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening valt onder de Nederlandse Depositogarantie. Voor het afsluiten van deze rekening moet je in Nederland wonen. Voor de meest actuele rente kun je hier terecht.

Voorwaarden

Overige documenten

Formulieren

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Heb je nog vragen over de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder. Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.

Houd rekening met advieskosten. Het tarief verschilt per adviseur.