
BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening
Heb je een ontslagvergoeding gespaard? Dan kunnen we dit in maandelijkse termijnen aan je uitkeren. Zo geniet je van een aanvulling op je inkomen of pensioen.
Let op: de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening kun je niet meer afsluiten.
In het kort
- Je ontvangt iedere maand een aanvulling op je inkomen of pensioen.
- Je betaalt geen kosten over de uitkering.
- Je ontvangt een vaste rente over het bedrag dat nog niet is uitbetaald.
Hoe werkt je ontslagvergoeding uitkeren?
De BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening is een uitkeringsrekening. Hiermee laat je je ontslagvergoeding maandelijks uitkeren, als aanvulling op je inkomen of pensioen. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van je spaargeld, de looptijd van je uitkeringsrekening én de rente.
- Je kunt je ontslagvergoeding storten vanaf elke bankspaarrekening of verzekering. Ook als je het in eigen beheer hebt. Controleer wel of de voorwaarden van je bank of verzekering dit toestaan. Komt je ontslagvergoeding van een andere bank of verzekering, dan heet dat kapitaaloverdracht. Let op: als je vóór 1995 een goudenhanddruk-verzekering hebt afgesloten kan het zijn dat je bij kapitaaloverdracht bepaalde rechten verliest.
- Je kunt kiezen uit verschillende looptijden. De maximale looptijd is 35 jaar. De minimale looptijd wordt bepaald door je leeftijd.
- Over het geld dat we uitkeren houden we loonheffingen in. Net zoals over je gewone inkomen. Deze loonheffingen kun je later weer verrekenen met de inkomstenbelasting. Hiervoor ontvang je van ons een jaaropgave.
- Als je overlijdt krijgen je (ex-)partner en je kinderen die jonger zijn dan 30 jaar de uitkeringen die overblijven. De looptijd die je met ons had afgesproken kan niet worden aangepast. Over de uitkeringen worden loonheffingen ingehouden. Heb je op het moment dat je overlijdt géén (ex-)partner, en ook geen kinderen die jonger zijn dan 30 jaar? Dan krijgen je erfgenamen het bedrag in één keer. Het kan zijn dat ze dan ook erfbelasting moeten betalen.
- Je hebt een geblokkeerde rekening. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je sinds 1 januari 2014 geen revisierente meer. Revisierente is een soort boeterente die je moet betalen aan de Belastingdienst. Ook betaal je ons 1,25% van je tegoed per jaar dat je niet volmaakt tot aan de originele einddatum. Kijk in de voorwaarden voor de maximale opnamekosten. Wil je het tegoed van je BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening opnemen? Dan heeft dit fiscale gevolgen. Ga naar je financieel adviseur voor advies. Heb je nog geen adviseur? Vind er een bij jou in de buurt.
Belangrijke informatie en voorwaarden
De BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening valt onder de Nederlandse Depositogarantie. Voor het afsluiten van deze rekening moet je in Nederland wonen. Voor de meest actuele rente kun je hier terecht.
-
Algemeen- Algemene Bankvoorwaarden (pdf) 105,72 KB
- Dienstenwijzer BLG Wonen (pdf) 44,09 KB
- Informatieblad Nederlandse Depositogarantie (pdf) 41,02 KB
- Privacy & Cookiereglement BLG Wonen (pdf) 101,15 KB
- Reglement Spaarrekeningen (pdf) 98,04 KB
- Tarievenwijzer Sparen BLG Wonen (pdf) 41,17 KB
- Voorwaarden Mijn BLG en de BLG Wonen App per 19 juli 2020 (pdf) 97,59 KB
Formulieren
Voorwaarden

Heb je nog vragen over de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.
Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.