Let op: je kunt de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening aanvragen als je een BLG Aanvullend Inkomen Spaarrekening hebt. Of een vergelijkbaar product bij een andere bank of verzekeraar.

Hoe werkt je ontslagvergoeding uitkeren?

De BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening is een uitkeringsrekening. Hiermee laat je je ontslagvergoeding maandelijks uitkeren, als aanvulling op je inkomen of pensioen. Het bedrag dat je ontvangt hangt af van je spaargeld, de looptijd van je uitkeringsrekening én de rente. Bereken je maandelijkse uitkering.

  • Je kunt je ontslagvergoeding storten vanaf elke rekening of verzekering. Ook als je het in eigen beheer hebt. Controleer wel of de voorwaarden van je bank of verzekering dit toestaan. Komt je spaargeld van een andere bank of verzekering, dan heet dat kapitaaloverdracht. Let op: als je vóór 1995 een goudenhanddruk-verzekering hebt afgesloten kan het zijn dat je bij kapitaaloverdracht bepaalde rechten verliest.
  • Je kunt kiezen uit verschillende looptijden. De maximale looptijd is 35 jaar. De minimale looptijd wordt bepaald door je leeftijd.
  • Over het geld dat we uitkeren houden we loonheffingen in. Net zoals over je gewone inkomen. Deze loonheffingen kun je later weer verrekenen met de inkomstenbelasting. Hiervoor ontvang je van ons een jaaropgave.
  • Als je overlijdt krijgen je (ex-)partner en je kinderen die jonger zijn dan 30 jaar de uitkeringen die overblijven. De looptijd die je met ons had afgesproken kan niet worden aangepast. Over de uitkeringen worden loonheffingen ingehouden. Heb je op het moment dat je overlijdt géén (ex-)partner, en ook geen kinderen die jonger zijn dan 30 jaar? Dan krijgen je erfgenamen het bedrag in één keer. Het kan zijn dat ze dan ook erfbelasting moeten betalen.
  • Je hebt een geblokkeerde rekening. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je sinds 1 januari 2014 geen revisierente meer. Revisierente is een soort boeterente die je moet betalen aan de Belastingdienst. Wil je het tegoed van je BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening opnemen? Dan heeft dit fiscale gevolgen. Ga naar je financieel adviseur voor advies. Heb je nog geen adviseur? Vind er een bij jou in de buurt.

Hoe vraag je het aan?

Een BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening aanvragen?
Dat kan op twee manieren:

  • Met een onafhankelijk adviseur.
  • Zelf regelen

Zo vraag je een Uitkeringsrekening aan

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Heb je nog vragen over de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.

Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.