Financiering hypotheek voor starters

Om erachter te komen wat jouw financiële mogelijkheden zijn, kun je in gesprek gaan met een hypotheekadviseur. Wij geven je tips, zodat jij goed voorbereid bent op je eerste hypotheekgesprek.

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Zo werkt een hypotheekgesprek


 • Een studieschuld heeft invloed op het bedrag dat je maximaal kunt lenen, maar het betekent niet dat je geen hypotheek kunt krijgen. Wij leggen je uit wat het effect is van een studieschuld op je hypotheek.

  Een hypotheek afsluiten met een studieschuld

 • Als ondernemer of zzp’er heb je een flexibel inkomen, maar bij een hypotheekaanvraag kijken we naar meer dan dat. Ontdek jouw hypotheekmogelijkheden; ook als je pas één jaar onderneemt.

  Een hypotheek afsluiten als (startende) ondernemer

 • Ook zonder vast contract zijn er mogelijkheden om een huis te kopen. Bijvoorbeeld als je een tijdelijk- of nulurencontract hebt, via een uitzendbureau werkt of een uitkering hebt.

  Een huis kopen zonder vast contract

Financiële mogelijkheden voor starters

Als starter op de woningmarkt kan het soms een uitdaging zijn om je hypotheek rond te krijgen. Aanvullende middelen of regelingen kunnen hierbij helpen, zoals bijvoorbeeld de Starterslening of wanneer je ouders financieel bijspringen of als je zelf een bedrag hebt gespaard.

 • Je kunt als starter een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG biedt onder voorwaarden bescherming wanneer je buiten je schuld om je hypotheek niet kunt betalen.

  De voorwaarden en voordelen van een hypotheek met NHG

 • De SVn Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek voor je eerste huis. Het verschilt per gemeente of deze lening wordt aangeboden en onder welke voorwaarden.

  Hoe werkt de Staterslening?

 • Om het kopen van een eerste huis makkelijker te maken, springen ouders soms bij. Dat kan op verschillende manieren: met een schenking, een lening of door mee te tekenen voor je hypotheek.

  Een huis kopen met hulp van je ouders

 • Als je een huis wilt kopen, heb je eigen geld nodig. Hoeveel je minimaal nodig hebt, en waarvoor, lees je hier.

  Hoeveel eigen geld heb je nodig?

Meer informatie over het kopen van je eerste huis: