De maandtermijn van je hypotheek wordt in de 1e week van elke maand geïncasseerd. Hieronder vind je de incassodata voor 2024. Afhankelijk van je bank kan het bedrag enkele dagen later worden afgeschreven van je rekening. Het bedrag dat we afschrijven bestaat uit de maandelijkse rente en/of aflossing op je hypotheek.

Tip: je kunt de geplande incasso ook inzien op de internetbankieren-omgeving van je betaalrekening. Afhankelijk van je bank vind je deze in internetbankieren onder ‘geplande incasso’s’ of ‘geplande afschrijvingen’.

Incassodata 2024

4 januari
1 februari
1 maart
4 april
2 mei
3 juni
3 juli
1 augustus
3 september
2 oktober
1 november
3 december

Goed om te weten: wij incasseren de hypotheekrente en eventuele aflossing altijd maandelijks achteraf. Zorg daarom dat er voldoende saldo op je betaalrekening staat. Als je niet genoeg saldo hebt, kunnen we het bedrag niet incasseren. Heb je hier vragen over? Bel ons dan op
046 - 478 88 88. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur. Of chat met ons in Mijn BLG of de app.

Hoe is je maandbedrag opgebouwd?

In Mijn BLG en in de BLG Wonen app zie je hoe het maandbedrag is opgebouwd. Je hypotheek kan namelijk bestaan uit verschillende leningdelen. Hier zie je ook uit hoeveel rente en aflossing ieder leningdeel bestaat.

Incassorekening wijzigen

Wil je de incasso van je hypotheek wijzigen naar een andere rekening? Via je account in Mijn BLG of de BLG Wonen app wijzig je het rekeningnummer eenvoudig zelf. Op de pagina ‘Incassorekening wijzigen’ vertellen we hoe je dit doet.

Meer over je incassorekening wijzigen

De eerst incasso van je nieuwe hypotheek

Heb je onlangs bij ons een nieuwe hypotheek afgesloten? Gefeliciteerd! Houd er wel rekening mee dat de eerste incasso van jouw maandbedrag een maand later plaatsvindt. Wij incasseren pas als er een volledige maand voorbij is. De eerste afschrijving kan dus hoger zijn dan het reguliere maandbedrag. Dit komt omdat we eventuele rentedagen uit de vorige maand dan ook meerekenen. Daarna wordt het maandbedrag afgeschreven zoals deze in de ondertekende hypotheekofferte staat.

Misschien ook interessant?