Mogelijkheden aanvragen hypotheek met oproepcontract

Ook met een oproepcontract*, bijvoorbeeld een nulurencontract kun je bij ons onder voorwaarden een hypotheek afsluiten. We kijken naar het gemiddelde bruto inkomen van de laatste drie jaar. Is het inkomen van het laatste jaar of het inkomen op dit moment lager? Dan rekenen we met het laagste inkomen. Om een hypotheek aan te vragen, kun je ook gebruik maken van de Arbeidsmarktscan.

* Een oproepcontract wordt ook wel een afroepcontract, invalcontract of hulpcontract genoemd. 

Hypotheek aanvragen met de Arbeidsmarktscan

Als je een tijdelijk contract hebt, is het nu ook mogelijk om een hypotheek aan te vragen met behulp van de Arbeidsmarktscan. Dit is een tool die berekent wat jouw kansen als flexwerker in loondienst op de arbeidsmarkt zijn voor de komende vijf jaar. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat je snel een andere baan kunt vinden waar je ongeveer even veel zult kunnen gaan verdienen.

Is de uitslag van de scan zeventig punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek bij BLG Wonen. De voorwaarde is wel dat je de in de laatste 14 maanden, 12 maanden hebt gewerkt.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is bedoeld voor flexwerkers in loondienst zoals oproepkrachten en werknemers met een tijdelijk contract die een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring hebben. Uitzendkrachten kunnen deze regeling niet gebruiken. Zij gebruiken de Perspectiefverklaring. Hoe vraag ik de Arbeidsmarktscan aan? Je kunt de Arbeidsmarktscan aanvragen op op Arbeidsmarktkansen.nl of bij je hypotheekadviseur. Hij kan jou ook uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek. Vind een adviseur bij jou in de buurt.

Weten wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek? Beantwoord een paar vragen, dan helpen we je verder.

Kies je situatie

Heb je een andere contractvorm?

Ook met een uitzendcontract of een tijdelijk contract kan je bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten. Ben je zzp’er of ondernemer? Ook dan is het mogelijk om een huis te kopen.

Lees meer over een hypotheek zonder vast contract