Let op: BLG Overlijdensrisicoverzekering kun je niet meer afsluiten.

Overlijden van een dierbare kan grote financiële gevolgen hebben. Natuurlijk denk je daar liever niet aan. En dat hoeft ook niet zolang je het financiële risico goed verzekert. Als je een lening aangaat en je wil dat jouw nabestaanden straks niet met de financiële gevolgen zitten, dan is de BLG Overlijdens­risico­verzekering geschikt voor jou. De BLG Overlijdens­risico­verzekering is betrouwbaar, duidelijk én voordelig.

Hoe werkt de overlijdens­risico­­verzekering?

Als je onverwacht komt te overlijden terwijl je verzekerd bent, dan keert de overlijdens­risico­verzekering het afgesproken verzekerde bedrag uit. Bij de aanvraag van de verzekering kies je wie de verzekerde is. Dit kun je zelf zijn en/of iemand anders, bijvoorbeeld jouw partner.

Wanneer twee personen zijn verzekerd, keert de verzekering uit als één van de verzekerden tijdens de verzekeringsduur overlijdt. Overlijdt daarna de andere verzekerde dan volgt dus geen uitkering meer.

  • De BLG Overlijdensrisicoverzekering is scherp geprijsd.
  • Er zijn geen speciale eisen aan opleidingsniveau, inkomenshoogte of de combinatie met een hypotheek.
  • Je ontvangt een aantrekkelijke korting als je niet rookt.
  • Je verzekert jouw kinderen eenvoudig mee.
  • Je kunt premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren.
  • De prijs en de voorwaarden worden tussentijds niet aanpast.
 • Voor volledig aflossende hypotheken is er geen verplichting een overlijdens­risicoverzekering (ORV) af te sluiten en te verpanden. Is de lening niet geheel aflossend of hoger dan 100% van de marktwaarde dan geldt er een ORV-plicht van minimaal het gedeelte boven 80% van de marktwaarde. Dit geldt voor elke eigenaar of bewoner (dus alle personen) waarbij het inkomen voor het verkrijgen van de lening nodig is.
 • Over de uitkering uit een overlijdens­risico­verzekering betaal je erfbelasting. Er zijn situaties waarbij een vrijstelling van erfbelasting geldt. Je betaalt pas erfbelasting als de waarde van wat je erft hoger is dan de vrijstelling die voor jou geldt. De hoogte van de vrijstelling is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Of je belasting moet betalen over een uitkering bij overlijden, is afhankelijk van verschillende factoren. 

  In bepaalde situaties kun je de betaling van erfbelasting voorkomen door de premie van de overlijdens­risico­verzekering te laten betalen door de begunstigde. Als de overlijdens­risico­verzekering op het leven van jouw partner en jouzelf is, dan kan erfbelasting worden voorkomen door de premie te splitsen in 2 delen: voor jouw partner en jij. Op de polis staat dan dat jij de premie voor je partner betaalt en andersom.

  Zo’n premiesplitsing werkt alleen als de verzekering niet tot het gemeenschappelijk vermogen behoort. Dat kan daarom niet als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd of jullie een geregistreerd partnerschap hebben. Premiesplitsing kan wel als je een samenlevingscontract hebt of als je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd. En alleen als de voorwaarden juist zijn opgesteld. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap met partnerschapsvoorwaarden. Een notaris kan je hierbij helpen en hierover adviseren.