Hypotheekofferte nieuwbouw standaard
12 maanden geldig

Bij ons is de hypotheekofferte nieuwbouw standaard 12 maanden geldig. Dus start de bouw niet direct, dan ben je verzekerd van een geldende hypotheekofferte met scherpe rente en heb je wel vanaf het begin zekerheid in je maandlasten van je nieuwe hypotheek. In de toch al drukke onzekere tijden waarin je veel moet regelen, hoef je je daar dan in ieder geval niet meer druk over te maken. Hoe dit precies werkt, leggen we hieronder uit.
Als de oplevering van je nieuwbouwwoning achter de rug is, kan het kluswerk beginnen.

Van (nieuwbouw)droom naar hypotheekofferte

Wanneer je plannen concreet zijn en je de koop/aanneemovereenkomst hebt getekend, dan heb je (vaak) een financiering nodig. Om dit te kunnen regelen moet je naar een hypotheekadviseur. Wij werken samen met een groot netwerk van onafhankelijke adviseurs. Na het eerste gesprek vraagt je adviseur een renteaanbod aan bij een hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld bij ons. Zodra wij het getekende Renteaanbod en de benodigde documenten terug hebben gekregen, beoordelen wij je hele aanvraag. Als alles in orde is, dan brengen wij de hypotheekofferte uit, de ongetekende hypotheekofferte is twee weken geldig.
Je adviseur vraagt een renteaanbod aan bij een hypotheekverstrekker.

Offerte nieuwbouw maximaal 12 maanden geldig

Als je de hypotheekofferte hebt getekend, moet de hypotheek binnen een bepaalde periode passeren bij de notaris. Bij bestaande bouw is een hypotheekofferte vaak 6 maanden geldig. Als een proces langer duurt, betaal je kosten voor het verlengen van de offerte. In de regel lukt het passeren bij bestaande bouw wel binnen 6 maanden.
Het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwhuis werkt vaak net even iets anders dan bij een bestaande woning .

Bij nieuwbouw passeer je pas bij de notaris als de bouw daadwerkelijk start. In de koop-/aanneemovereenkomst zijn vaak opschortende voorwaarden opgesteld. Dit zijn voorwaarden die de ontwikkelaar stelt om te kunnen bouwen. Bij sommige projecten geldt bijvoorbeeld dat 70% verkocht moet zijn om écht te kunnen kopen. Het kan ook zijn dat de bouwvergunning nog afgegeven moet worden. Dat duurt bij nieuwbouw soms wel een half jaar of langer. Kortom: best wat onzekerheden die (veel) tijd in beslag kunnen nemen voordat je bij de notaris zit om de hypotheekakte te tekenen.

Bij nieuwbouw begrijpen we dus dat het proces langer kan duren en vinden we het belangrijk dat je in ieder geval geen zorgen hebt over je financiering en je toekomstige maandlasten. Daarom leggen we bovenop de 6 maanden die ook bij bestaande bouw gelden, nog 6 maanden waarin de getekende hypotheekofferte geldig is.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.
Goed om te weten: het kan voorkomen dat je hypotheekofferte 2 maanden later dan het renteaanbod komt, die tijd gaat af van de looptijd van de hypotheekofferte, maar de voorgestelde rente blijft dan gewoon geldig. Ofwel, de 12 maanden gaan in vanaf het moment dat de aanvraag bij ons binnenkomt. Binnen de 12 maanden moet je naar de notaris om de hypotheekakte te tekenen. Als je de hypotheekofferte wilt annuleren betaal je kosten, lees hier meer.

Meer weten over wat er allemaal bij een nieuwbouwhuis komt kijken? Lees ook eens onze pagina:

Een nieuwbouwhuis kopen