Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel geld je kunt lenen voor je eerste huis, is afhankelijk van verschillende dingen. Je maximale hypotheek wordt onder andere berekend op basis van je leeftijd, of je samen of alleen koopt, je inkomen, eventuele schulden en andere financiële verplichtingen. Online kun je snel en eenvoudig een globale berekening maken.

Bereken je maximale hypotheek

Deze factoren bepalen hoeveel je kunt lenen

Je eerste huis kopen: zo werkt het

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Wij vertellen je waar je aan moet denken en helpen je op weg met het bepalen van je woonwensen.

Woonwensen voor je eerste huis

Als je weet wat je zoekt, maakt het je huizenjacht een stuk makkelijker. Onze checklist met woonwensen geeft houvast bij je zoektocht.

Bepaal jouw woonwensen

Stappenplan huis kopen

Als je een huis gaat kopen, moet er veel gebeuren. Van de bezichtiging en weten wat je kunt lenen, tot aan de sleuteloverdracht. Met dit stappenplan ga je goed voorbereid aan de slag met het kopen van een nieuwe woning.

Een huis kopen in 10 stappen

De kosten voor het kopen van je eerste huis

Behalve de maandlasten van je hypotheek, heb je bij de aankoop van een huis ook te maken met andere (eenmalige) kosten. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Maandlasten

De hoogte van je maandlasten hangt van een aantal dingen af, waaronder de waarde van je huis, je hypotheek en je inkomen.

Zo worden je maandlasten berekend

Eigen geld

Om een huis te kunnen kopen, heb je eigen geld nodig. Ontdek hoeveel eigen geld je nodig hebt en waarvoor je het gebruikt.

Eigen geld: hoeveel heb je nodig en waarom?

Kosten koper

De kosten koper zijn aanvullende kosten die je betaalt bij het kopen van een bestaande woning. Wij leggen uit om welke kosten het gaat, en met welk bedrag je ongeveer rekening moet houden.

Dit zijn de kosten koper

Kosten nieuwbouwhuis

Koop je een nieuwbouwhuis, dan heb je andere aanvullende kosten dan bij een bestaande woning. Welke kosten kun je verwachten?

Aanvullende kosten voor een nieuwbouwhuis

Meer weten over je eerste huis kopen: