Als je uit elkaar gaat verandert meestal ook je financiële situatie. Het kan daarom prettig zijn al wat te lezen over zaken die van invloed kunnen zijn op je financiën. In de Stappengids Scheiden lees je aan de hand van 10 stappen waaraan je zoal moet denken als je gaat scheiden of na samenwonen uit elkaar gaat. Zo weet je beter waar je aan toe bent en kun je je voorbereiden.

Wie blijft er in het huis wonen?

In de Gids vind je meer informatie over de verschillende situaties waarin je kan bevinden als je gaat scheiden. Zo lees je meer over de financiële regelingen waar je gebruik van kan maken en met welke vragen je bij je adviseur terecht kan. Maar ook wat er bij de verdeling van je schulden en bezittingen komt kijken.

De verdeling

Als je zonder voorwaarden samenwoont is het niet verplicht om je scheidingsafspraken op papier vast te leggen. Toch is het wel verstandig. Zo kun je vaak misverstanden voorkomen. Ook na de scheiding blijf je verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Soms heeft een van de partners recht op alimentatie. Heb je kinderen? Dan moet je samen afspraken maken over alimentatie en kinderbijslag. Meer over deze zaken lees je in de Stappengids Scheiden.