Wat leuk, je wilt je huis gaan verduurzamen! Maar hoe kan je je plannen realiseren? Na het lezen van de Stappengids Energie besparen weet je waar je zoal aan moet denken als je je huis wilt verduurzamen. Zo kan je je beter voorbereiden. Bijvoorbeeld bij het regelen van de geldzaken voor de financiering van de energiebesparende maatregelen voor jouw huis.

Wat is handig voor jouw huis?

In de Gids lees je over de verschillende online woningtesten waarmee je in een paar stappen in beeld hebt welke maatregelen voor jouw huis interessant kunnen zijn. Bovendien wordt duidelijk wat je er mee kan besparen en welk nieuwe energielabel je erdoor zou krijgen.

Financieringsmogelijkheden

Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden om de energiebesparende maatregelen mee te financieren. Het aanspreken van je spaargeld, een lening afsluiten of het financieren via je nieuwe of bestaande hypotheek. De verschillende opties komen allemaal aan bod. Ook de rol van de adviseur staat in de Gids per stap beschreven zodat je precies weet bij je terecht kan met vragen.