Je nieuwe woning verduurzamen?
Profiteer van rentevoordeel

Koop je binnenkort een nieuw huis? Denk dan ook eens aan energiebesparende oplossingen om je huis energiezuiniger te maken. Het kopen van een nieuw huis is hét moment om te kiezen voor duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen.

Ga je jouw nieuwe woning verduurzamen?

  • Bij BLG Wonen kun je onder voorwaarden tot 106 % van de waarde van de woning lenen.
  • Je profiteert van rentevoordeel bij het afsluiten van een hypotheek als je gaat verduurzamen.
  • Je betaalt het rentetarief dat hoort bij de tariefgroep ≤ 100% in plaats van het rentetarief uit de tariefgroep ≤ 106%.

Voor de actie hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld.
Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Maak een afspraak met een adviseur

Waarom duurzamer wonen?

Bij het vinden van jouw nieuwe woning kijk je uit naar een huis dat je volledig naar eigen smaak inricht. Dan is het vervelend als je er eenmaal woont dat je last hebt van tocht. Een aangenaam warm huis biedt het comfort dat je wilt. Vergeet in je zoektocht daarom niet te denken aan groene oplossingen, zoals dubbel glas of isolatie.

Jouw voordelen op een rij als je duurzamer woont:

De keuze voor duurzame oplossingen voor jouw nieuwe woning vraagt om een investering, maar dat betaalt zich vaak na verloop van tijd uit. We hebben een rekenvoorbeeld voor je gemaakt op basis van een hoek/twee-onder-één kap woning van gemiddelde omvang met 3 bewoners en een HR-combiketel, waar de genoemde maatregel ontbreekt. De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Hoe kan ik mijn nieuwe woning duurzaam maken?

We worden ons steeds meer bewust dat zuinig omgaan met energie belangrijk is. We letten op dat lampen niet onnodig aan zijn en zetten de verwarming lager. Bij duurzame oplossingen ga je een stap verder én levert het je nog meer op. Onder energiebesparende maatregelen kun je denken aan een HR ketel, gevel-, dak-, leiding- vloerisolatie, HR++ beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, een zonneboiler en zonnepanelen.

Niet iedere nieuwe woning is geschikt voor energiebesparende maatregelen. Afhankelijk van de ouderdom van de woning zijn er diverse kansen om te besparen op energie. Doe de woningtest van onze partner Natuur en Milieu op slimwoner.nl. Binnen een paar minuten weet je welke maatregelen passen bij jouw situatie en wat het jou oplevert.Bespreek jouw mogelijkheden

Naast de extra leenruimte waarbij je tot 106% van de waarde van de woning mag lenen, zijn er nog andere mogelijkheden om het verduurzamen van je woning te betalen, lees meer over de financieringsopties. BLG Wonen helpt jou graag financieel inzicht te krijgen in jouw mogelijkheden om duurzamer te wonen. Maak een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt en check je rentevoordeel.

Maak een afspraak met een adviseur