• Vul je pensioen maandelijks aan.
 • Geen kosten over inleg en uitkering.
 • Aantrekkelijke vaste rente over het bedrag dat nog niet is uitbetaald.

Maandelijkse uitkering en aantrekkelijke rente

Komt je lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Dan kun je met dit geld je pensioen en/of AOW aanvullen. De maandelijkse uitkering van je geld regel je met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd, ontvang je een aantrekkelijke vaste rente.

Rekening openen: Maak nu een afspraak

Wil je een Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aanvragen? Of heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Wat is de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening?

Met de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening laat je het bedrag in maandelijkse termijnen uitkeren als aanvulling op je inkomen of pensioen. BLG Wonen houdt de wettelijke loonheffingen in en draagt deze af aan de Belastingdienst. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premie volksverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze loonheffing kun je verrekenen met de verschuldigde inkomstenbelasting. De uitkeringen moet je in je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting opgeven. Hiervoor ontvang je van BLG Wonen een jaaropgave.

BLG Wonen keert dus maandelijks een netto bedrag uit. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd ontvang je een aantrekkelijke vaste rente.

 • Storten

  Je stort (een deel van) je opgebouwde lijfrentekapitaal op je Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Je kunt alleen spaargeld storten dat je hebt opgebouwd met een lijfrenterekening of verzekering. Het maakt niet uit of je dat bij BLG Wonen of bij een andere bank of verzekeraar heeft opgebouwd. Heb je vrijgekomen lijfrentekapitaal bij je huidige bank of verzekeraar? Dan kun je dit laten uitkeren via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Er is dan sprake van kapitaaloverdracht. Meer informatie lees je hier. Ben je ondernemer? Dan kun je ook jestakingswinst of FOR inleggen.

  Looptijd

  Je kiest zelf wanneer je de uitkeringen laat ingaan en hoe lang je de uitkeringen wilt ontvangen. Er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. De maximale looptijd van de uitkeringen is 35 jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van de leeftijd waarop je de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening laat ingaan:

  1. Heb je lijfrentekapitaal dat is opgebouwd 1 januari 2014? Dan kun je dat opgebouwde kapitaal laten uitkeren vanaf het jaar waarin je 65 jaar wordt. De minimale looptijd is 5 jaar. Laat je de uitkering ingaan voor je 65ste jaar, dan geldt een minimale looptijd van 20 jaar plus het aantal jaren dat je de uitkering in laat gaan voor het jaar waarin je 65 wordt.
  2. Heb je lijfrentekapitaal dat is opgebouwd 1 januari 2014? Dan kun je dat opgebouwde kapitaal laten uitkeren vanaf het jaar wanneer je de AOW-leeftijd bereikt. De minimale looptijd is 5 jaar. Laat je de uitkering ingaan voor het jaar dat je de AOW-leeftijd bereikt, dan geldt een minimale looptijd van 20 jaar plus het aantal jaren dat je de uitkering in laat gaan voor het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt.

  Rente

  De looptijd bepaalt tegen welke vaste rente je spaart. Rente Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

  Kosten van de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

  Voor de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening betaal je afsluitkosten aan je adviseur. Dit zijn kosten die de adviseur voor onder andere distributie, verkoop en advies in rekening brengt. BLG Wonen heeft hier geen invloed op.

  Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening valt onder de complexe financiële producten. We zijn wettelijk verplicht om aan jou duidelijk te maken welke kosten we van je inleg aftrekken. Voor de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is het bedrag van de totale kosten nul. Je betaalt dus geen kosten op je inleg of op een eventuele uitkering.

  Overlijden

  Als je overlijdt tijdens de looptijd van je Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening, gaan de resterende uitkeringen van je Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening over op je nabestaanden. Over de uitkering(en) betalen zij loonheffingen. De looptijd van de uitkeringen kan niet worden aangepast.

Downloads