De BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening in het kort

 • Je zet (een deel van) je spaargeld vast.
 • Je bepaalt zelf hoe lang je je spaargeld vastzet.
 • Je ontvangt een vaste rente.
 • Je weet precies welk bedrag je aan het einde van de periode gespaard hebt.

Zo werkt de BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening

Met de BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening kies je zelf hoe lang je je spaargeld vastzet. Om hiervan gebruik te maken moet je wel een BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening hebben en minimaal € 500 inleggen. Je ontvangt een vaste rente. Dat betekent dat je precies weet welk bedrag je aan het einde van de rentevaste periode bij elkaar hebt gespaard. De vaste rente geldt voor de hele looptijd en voor het totale spaarbedrag van de BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening.

Variabele of vaste rente?
Op de Aanvullend Inkomen Opbouwrekening geldt een variabele rente. Die rente kan stijgen of dalen. Kies je voor een Vaste Rente dan staat de rente vast tijdens de looptijd. Dat geeft zekerheid. En beschermt je bij een dalende variabele rente. Maar zorgt er ook voor dat je niet profiteert van stijgende variabele rentes. Maak voor jezelf een goede afweging. Lees daarom goed de informatie op deze pagina en vergelijk onze actuele variabele en vaste rentes.

 • Je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening loopt uiterlijk tot 31 december van het jaar dat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Dit betekent dat je bij het aanvragen van de BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening niet altijd kunt kiezen uit alle looptijden met bijbehorende rentes. Bespreek de mogelijkheden met een financieel adviseur. Heb je nog geen adviseur? Vind er een bij jou in de buurt.
 • Wil je de BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening beëindigen voordat de afgesproken periode is afgelopen? Dan betaal je ons 1,25% van je tegoed per jaar dat je niet volmaakt tot aan de originele einddatum. Kijk in de voorwaarden voor de maximale opnamekosten. Bij het beëindigen van je BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening storten we het geld inclusief opgebouwde rente, na aftrek van de opnamekosten, op je gekoppelde BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening.
 • Als je BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening afloopt, storten we het geld inclusief de rente op je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening. Dit is namelijk de tegenrekening voor jouw BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening. Op deze rekening ontvang je een variabele rente. Je kunt er ook voor kiezen om het geld opnieuw in een BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening vast te zetten tegen de rente die dan geldt.
 • Heb je al een BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening? En wil je een BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening aanvragen of verlengen? Vul dan onderstaand formulier ‘Openen of Verlengen BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente’ in en stuur het naar ons op.


  Dat kan per e-mail naar: blg.banksparen@blg.nl

  Of per post naar: BLG Wonen
  Afdeling Sparen en Banksparen
  Postbus 10021
  3505 AA Utrecht

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Wil je een BLG Aanvullend Inkomen Vaste Rente Spaarrekening aanvragen of verlengen? Maar heb je nog vragen? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.

Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.