Waarom een tweede hypotheek?

Wil je je huis verbouwen of verduurzamen? Maar heb je niet genoeg spaargeld? Dan kun je bij BLG Wonen geld lenen om dit te betalen. Dit kan door een tweede hypotheek op je huis te nemen. Een tweede hypotheek is een aanvullende hypotheek naast je huidige hypotheek.

Verschil tweede hypotheek en Verbouwregeling

Een tweede hypotheek is anders dan de Verbouwregeling die wij hebben. Bij een Verbouwregeling laat je een hoger hypotheekbedrag inschrijven bij de notaris. Je neemt je hypotheek dan pas op als je echt gaat verbouwen of verduurzamen.

 • Je kunt bij BLG Wonen alleen een tweede hypotheek afsluiten als je:

  • al een eerste hypotheek bij een merk van de Volksbank N.V. hebt. Zoals bij SNS Bank, RegioBank, ASN Bank, BLG Wonen, DBV Finance, REAAL Holland Woning Financiering en/of bij het Woningfonds.
  • woning voldoende waard is (na verbouwing of verduurzaming).
  • inkomen voldoende is om de hypotheek te betalen.
 • Je rente voor een tweede hypotheek wordt bepaald aan de hand van de 12 tariefgroepen. Alle leningdelen tellen we bij elkaar op om te bepalen in welke tariefgroep je hypotheek valt.

  Heb je in het verleden een tweede hypotheek bij BLG Wonen afgesloten met een eerste hypotheek bij een andere geldverstrekker? Dan betaal je hiervoor een renteopslag van 0,3%.

  Heb je in het verleden een eerste en een tweede hypotheek bij BLG Wonen of een ander merk van de Volksbank NV afgesloten? Dan vervalt* een eventuele renteopslag bij renteverlenging.

  *Dit geldt niet als je een volgende rentevorm hebt: Middelrente, Kwartaalvariabel en Vari Rust I, II, III.

Wil je graag een tweede hypotheek afsluiten en kun je wel wat hulp gebruiken?

Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.