Op deze pagina:

De tekst gaat verder onder de video.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Oude hypotheek meenemen, hoe werkt dat?

Een bestaande hypotheek meeverhuizen of meenemen, betekent dat je de rentecondities, de resterende rentevaste periode en ook je openstaande schuld meeneemt naar een nieuwe woning. Je hebt dan voor de nieuwe woning waarschijnlijk nog wel een aanvullende hypotheek nodig. De oude hypotheek en de aanvullende hypotheek vormen samen de nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis. Let op; dit kan wel betekenen dat er nieuwe voorwaarden gelden voor deze nieuwe hypotheek.

Lees meer over het meenemen van je hypotheek

Wat houdt de BLG Wonen Rente Meeneemregeling in?

Als je een nieuwe woning koopt, kun je twee dingen doen met je oude hypotheek:

Wanneer is het interessant om je hypotheek mee te nemen?

De Rente Meeneemregeling is vooral interessant wanneer je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan die van je eventuele nieuwe hypotheek. Let op: bij een (bank)spaarhypotheek kan het juist verstandiger zijn om niet je lagere rente mee te nemen, maar te kiezen voor de hogere rente. Bij een (bank)spaarhypotheek betaal je bij een lagere rente namelijk meer premie en bij een hogere rente minder. Laat je dus goed informeren door een adviseur. Hij kan zien wat het beste bij jouw situatie past.

Goed om te weten

Is de resterende looptijd van je rentevaste periode korter dan 10 jaar? Dan toetsen we de haalbaarheid van de hypotheek tegen de AFM toetsrente. Ook als de huidige rente lager is. Het kan dus voorkomen dat de gewenste hypotheek niet haalbaar is in combinatie met de Rente Meeneemregeling. In dat geval moet worden gekozen voor een hele nieuwe hypotheek tegen de actuele hypotheekrente.

Voorwaarden Rente Meeneemregeling

  • Je moet binnen zes maanden na het aflossen van je oude hypotheek bij BLG Wonen, in verband met de verkoop van je woning een nieuwe hypotheek bij BLG Wonen aanvragen.
  • Je kunt de rente alleen meenemen als je voldoet aan de normen die wij op dat moment stellen aan een nieuwe hypotheek.
  • Je kunt de rentecondities van je hypotheek meenemen voor maximaal het bedrag van je oude hypotheek op het moment van aflossen.
  • Je neemt de rentecondities van je hypotheek mee voor de resterende duur van de huidige rentevaste periode.
  • Je kunt gebruikmaken van de meeneemregeling als je huidige hypotheek een vaste rente kent. Je kunt geen variabele rente meenemen- of rentevormen die wij op dat moment niet meer aanbieden.

Goed om te weten:
Ga je verhuizen? Dan beoordelen we de aanvraag volgens dezelfde acceptatievoorwaarden (die op dat moment gelden) als een aanvraag voor een nieuwe hypotheek. Dit geldt ook als je de Rente Meeneemregeling wilt gebruiken.

De rente die je betaalt voor je nieuwe hypotheek kan afwijken van de rente die je betaalt op de oude hypotheek. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse valt.

Rente meenemen interessant voor jou?

Twijfel je of de Rente Meeneemregeling interessant is voor jou? Je adviseur kan je er alles over vertellen. Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.

Vind een adviseur

Meer lezen over: