Op deze pagina:

De tekst gaat verder onder de video.

VIDEO: De Rente Meeneemregeling in het kort

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Oude hypotheek meenemen, hoe werkt dat?

Een bestaande hypotheek meeverhuizen of meenemen, betekent dat je de rente en de resterende looptijd en rentevaste periode en ook je openstaande schuld meeneemt naar een nieuwe woning. Je hebt dan voor de nieuwe woning waarschijnlijk nog wel een aanvullende hypotheek nodig. De oude hypotheek en de aanvullende hypotheek vormen samen de nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis. Let op; dit kan wel betekenen dat er nieuwe voorwaarden gelden voor deze nieuwe hypotheek.

Lees meer over het meenemen van je hypotheek

Wat houdt de BLG Wonen Rente Meeneemregeling in?

Als je een nieuwe woning koopt, kun je twee dingen doen met je oude hypotheek:

Wanneer is het interessant om je hypotheek mee te nemen?

De Rente Meeneemregeling is vooral interessant wanneer je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan die van je eventuele nieuwe hypotheek. Let op: bij een (bank)spaarhypotheek kan het juist verstandiger zijn om niet je lagere rente mee te nemen, maar te kiezen voor de hogere rente. Bij een (bank)spaarhypotheek betaal je bij een lagere rente namelijk meer premie en bij een hogere rente minder. Laat je dus goed informeren door een adviseur. Hij kan zien wat het beste bij jouw situatie past.

Voorwaarden Rente Meeneemregeling

  • Als je verhuist, kun je de rente van je oude hypotheek bij BLG Wonen ‘meenemen’ en koppelen aan je nieuwe woning.
  • Je neemt dan ook de afspraken over de hoogte en de resterende looptijd en rentevaste periode van de rente mee naar je nieuwe woning.
  • Je moet wel binnen zes maanden na het aflossen van de oude hypotheek bij BLG Wonen een nieuwe hypotheek bij ons aanvragen.
  • Als de nieuwe hypotheek hoger is dan het openstaande bedrag van de oude hypotheek, dan moet je voor dat extra deel een nieuwe rente kiezen die op dat moment geldt.
  • De oude hypotheek kan dan samen met de nieuwe hypotheek in een andere tariefgroep vallen. Dit kan van invloed zijn op de rente die je meeneemt.
  • Voor de gehele hypotheek (oud en nieuw) gelden de op dat moment actuele algemene voorwaarden.

Rente meenemen interessant voor jou?

Twijfel je of de Rente Meeneemregeling interessant is voor jou? Je adviseur kan je er alles over vertellen. Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.

Vind een adviseur

Meer lezen over: