Wanneer een dierbare is overleden, komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden, terwijl je hoofd daar waarschijnlijk niet naar staat. Waar moet je zoal rekening mee houden na een overlijden? En waar kun je nu alvast over nadenken, voor als jijzelf of je partner komt te overlijden? In de Stappengids Overlijden lees je meer over alle zaken waar je aan moet denken.

Testament of codicil

Een testament of codicil vertelt wat er met erfenis moet gebeuren en wie de erfgenamen zijn. Maar ook wie de executeur, de verantwoordelijke voor de afhandeling van de erfenis, is. Als executeur moet je uiteenlopende zaken denken. In de Gids behandelen we deze zaken stap voor stap.

Hypotheek

Zo loopt na een overlijden de hypotheek gewoon door. Wil je de woning aanhouden? Dan kan de hypotheek worden voortgezet op naam van iemand die erin blijft wonen. Als er een overlijdensrisicoverzekering is afgesloten, kan met (een deel van) dat geld de hypotheek afgelost worden. Wat een adviseur en de BLG Wonen Nabestaandenservice voor je kunnen betekenen lees je in de Gids.