Op deze pagina:

Wat is een Desktop Taxatie?

Bij een Desktop Taxatie wordt de waarde van een huis bepaald aan de hand van online beschikbare gegevens. Een taxateur controleert vervolgens de waarde op afstand, dus zonder langs te gaan bij het huis. Dit wordt ook wel hybride taxatie genoemd. Een Desktop Taxatie is een stuk voordeliger dan een volledige taxatie. Bovendien heb je het rapport al binnen enkele uren in huis.

Een Desktop Taxatie is niet altijd mogelijk, er gelden een aantal voorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld niet meer lenen dan 75% van de waarde van je huis. En een Desktop Taxatie houdt geen rekening met specifieke kenmerken van je huis. Als een Desktop Taxatie niet mogelijk is, heb je een volledig taxatierapport nodig. Twijfel je of een Desktop Taxatie geschikt is in jouw situatie? Neem dan contact op met je adviseur.

Voorwaarden online Desktop Taxatie

Je kunt een Desktop Taxatie gebruiken:

  • je een bestaand huis koopt, je hypotheek oversluit of je hypotheek wijzigt
  • het huis niet meer dan € 750.000 waard is
  • je een hypotheek afsluit die niet hoger is dan 75% van de waarde van het huis

Hoe vraag ik een Desktop Taxatie aan?

Een Desktop Taxatie is gemakkelijk aan te vragen via desktoptaxatie.nl.

  1. Kies voor ‘Vraag rapport op’.
  2. Kies voor [hypotheekverstrekker].
  3. Vul de gegevens over het huis en je hypotheek in. Je ziet meteen of een Desktop Taxatie mogelijk is.
  4. Betaal via iDeal.
  5. Nadat de taxateur de waarde van je huis heeft bepaald, ontvang je het taxatierapport binnen 4 werkuren via e-mail.

Ziet de taxateur dat een online waardebepaling toch niet mogelijk is? Dan krijg je het bedrag teruggestort op je rekening.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Goed om te weten: je kunt bij BLG Wonen geen Desktop Taxatie gebruiken als je een hypotheek afsluit voor een verbouwing, nieuwbouwhuis, appartement, erfpacht, opstal, recreatiehuis, woonboot, woon-/winkelpand of kantoorpand. Een Desktop Taxatie mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Er is één uitzondering waarmee de Desktop Taxatie wel bruikbaar is voor een verbouwing: de financiering wordt aangevraagd op basis van de marktwaarde voor verbouwing én de financiering inclusief verbouwing is lager dan 75% van de marktwaarde.


Meer informatie over: