Hoe werkt pensioen sparen met een vaste rente?

Met de BLG Aanvullend Pensioen Vaste Rente Spaarrekening kies je zelf hoe lang je je spaargeld vastzet. De looptijd is minimaal 1 jaar en maximaal 30 jaar. Om hiervan gebruik te maken moet je wel een BLG Aanvullend Pensioen Opbouwrekening hebben en minimaal € 500 inleggen.

 • Je ontvangt een vaste rente. Dat betekent dat je precies weet welk bedrag je aan het einde van de rentevaste periode bij elkaar hebt gespaard.
 • De vaste rente geldt voor de hele looptijd en voor het totale spaarbedrag. Bekijk onze rentepagina voor de verschillende rentetarieven.
 • Na de looptijd storten we het geld én de rente op je Aanvullend Pensioen Opbouwrekening. Vanaf dat moment ontvang je een variabele rente. Of je vraagt weer een Aanvullend Pensioen Vaste Rente Spaarrekening aan, voor de rente die dan geldt.
 • Als je de Vaste Rente eerder beëindigt betaal je opnamekosten. Deze kosten hangen af van de rest van de looptijd en van hoeveel geld er op je rekening staat. De maximale opnamekosten zijn 9,5% van het saldo.
 • De looptijd hangt af van onder andere je leeftijd en AOW-leeftijd. Je Aanvullend Pensioen Opbouwrekening loopt tot uiterlijk 31 december van het jaar dat je de AOW-leeftijd plus 5 jaar bereikt. Dit betekent dat je bij het aanvragen van de Vaste Rente Spaarrekening niet altijd uit alle looptijden kunt kiezen.

Variabele of vaste rente?

Op de Aanvullend Pensioen Opbouwrekening geldt een variabele rente. Die rente kan stijgen of dalen. Kies je voor een Vaste Rente dan staat de rente vast tijdens de looptijd. Dat geeft zekerheid. En beschermt je bij een dalende variabele rente. Maar zorgt er ook voor dat je niet profiteert van stijgende variabele rentes. Maak voor jezelf een goede afweging. Lees daarom goed de informatie op deze pagina en vergelijk onze huidige variabele en vaste rentes.

  Hoe vraag je het aan?

  Heb je al een Aanvullend Pensioen Opbouwrekening? Vul dan dit formulier in en stuur het naar ons op. Dat kan per e-mail naar: blg.banksparen@blg.nl

  Of per post naar:
  BLG Wonen
  Afdeling Sparen en Banksparen
  Postbus 10021
  3505 AA Utrecht

  Nog geen Aanvullend Pensioen Opbouwrekening? Neem contact op met je adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.
  Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

  Wil je een BLG Aanvullend Pensioen Vaste Rente Spaarrekening aanvragen of verlengen? Maar heb je nog vragen? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder. Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.

  Houd rekening met advieskosten. De tariefkosten verschillen per adviseur.