Goed wonen voor iedereen

BLG Wonen is in 1954 opgericht om het kopen van een huis voor mijnwerkers mogelijk te maken

Een eigen woning is belangrijk: het geeft een gevoel van zekerheid en van geluk, nu en in de toekomst. Daarom streven wij naar een toegankelijke en rechtvaardige woningmarkt. Dat doen we al 65 jaar: BLG Wonen werd in 1954 opgericht als bouwfonds om voor Limburgse mijnwerkers mogelijk te maken een eigen huis te bezitten.

Geen eigen huis beschikbaar

Vroeger was de woningmarkt voor de mijnwerkers onbereikbaar. Tegenwoordig ervaren alleenstaanden, zzp’ers, starters en senioren problemen op de woningmarkt. En voor sommige groepen is helemaal geen eigen huis beschikbaar. Terwijl huisvesting voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Juist omdat eigen woningbezit een van de basisvoorwaarden is van welzijn en geluk.

Toegankelijke woningmarkt

Met de uitdagingen op de woningmarkt in ons achterhoofd zien we op de Nederlandse woningmarkt verschillende woonvraagstukken waar we aan willen bijdragen met oplossingen die passen bij onze missie goed wonen mogelijk maken voor iedereen. Daarom maakt BLG Wonen werk van een woningmarkt die toegankelijker en rechtvaardiger is.

Nationaal WoonDebat 2019

‘Waarom mag ik wel hoge huur betalen, maar kan ik niet kopen met lagere maandlasten?’ Dat is de vraag die onder veel huurders in de particuliere huursector leeft. Wij pleiten al sinds onze oprichting voor een rechtvaardige en toegankelijke woningmarkt. Tijdens het WoonDebat op donderdag 23 mei jl. gingen wij het gesprek aan over hoe het wél zou kunnen.

Geïnteresseerd? Lees dan het bericht over de huurverklaring voor duurhuurders.

Zodat jij kunt wonen zoals jij wilt.

Meer over BLG Wonen

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.