Thuis is meer dan een huis

Een eigen huis is belangrijk. Het geeft een gevoel van zekerheid en geluk. Wij vinden dat je moet kunnen wonen zoals bij jou past. Zonder zorgen over geld of over later. Ongeacht hoe oud je bent of waar je vandaan komt. Of je samenwoont of juist niet. Of je ergens in dienst of juist zzp’er bent. Daarom kijken we verder dan jouw hypotheek. We kijken naar het verhaal erachter.

Het verhaal achter jouw hypotheek

Want een hypotheek is meer dan alleen geld. Net zoals je thuis meer is dan alleen een huis. Het is jouw droom. Daarom kijken we verder; naar het verhaal achter jouw hypotheek. Naar jouw persoonlijke situatie en welke manier van wonen daarbij past. Dat doen we samen met een netwerk van onafhankelijke adviseurs. Zij leggen jou in begrijpelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn. Zo weet je of jouw droomhuis nu en in de toekomst bereikbaar is en blijft. Ook als je leven, en daarmee je woonbehoefte, verandert.

Een passende hypotheek: toen, nu en in de toekomst

Dat doen we al ruim 65 jaar. Destijds was de woningmarkt voor mijnwerkers niet toegankelijk. BLG Wonen is opgericht om hen de kans te geven een eigen huis te kopen. En nog steeds komen we op voor de belangen van mensen voor wie het kopen van een huis niet vanzelfsprekend is. Terwijl ze dat wel willen en kúnnen. Starters bijvoorbeeld, alleenstaanden, zzp’ers en duurhuurders. Door te kijken naar wat er mogelijk is, kan er meer dan je misschien denkt.

Een toegankelijke woningmarkt voor iedereen

De huidige woningmarkt maakt het kopen van een huis er niet altijd even makkelijk op, met een tekort aan huizen, weinig doorstroming en hoge prijzen. Wij doen wat we kunnen om de huizenmarkt voor iedereen toegankelijk te maken en te houden. In welke situatie je je ook bevindt. Bijvoorbeeld door te praten met de overheid, maatschappelijke organisaties en consumentenorganisaties. Ook letten we op flexibiliteit in het financieringsaanbod, zodat nóg meer mensen kunnen wonen op een manier die bij hun persoonlijke situatie past. Zoals duurhuurders, die een huis willen kopen en kunnen laten zien dat ze al langere tijd een groot deel van hun inkomen aan huur betalen. We kijken naar de mogelijkheden voor een hypotheek die past bij hun financiële situatie, want vaak is er in de overstap van huur naar koop meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.