Goed wonen voor iedereen

Een eigen woning is belangrijk: het geeft een gevoel van zekerheid en van geluk, nu en in de toekomst. Daarom streven wij naar een toegankelijke en rechtvaardige woningmarkt. Dat doen we al ruim 65 jaar: BLG Wonen werd in 1954 opgericht als bouwfonds om voor Limburgse mijnwerkers mogelijk te maken een eigen huis te bezitten.

Geen eigen huis beschikbaar

Vroeger was de woningmarkt voor de mijnwerkers onbereikbaar. Tegenwoordig ervaren alleenstaanden, zzp’ers, starters en senioren problemen op de woningmarkt. En voor sommige groepen is helemaal geen eigen huis beschikbaar. Terwijl huisvesting voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Juist omdat eigen woningbezit een van de basisvoorwaarden is van welzijn en geluk.

Toegankelijke woningmarkt

Met de uitdagingen op de woningmarkt in ons achterhoofd zien we op de Nederlandse woningmarkt verschillende woonvraagstukken waar we aan willen bijdragen met oplossingen die passen bij onze missie goed wonen mogelijk maken voor iedereen. Daarom maakt BLG Wonen werk van een woningmarkt die toegankelijker en rechtvaardiger is.

Zodat jij kunt wonen zoals jij wilt.

Meer over BLG Wonen


Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.