Ons DNA is uniek

Een eigen woning met een hypotheek die bij jouw persoonlijke situatie past. Dat moet voor iedereen mogelijk zijn en we zetten ons er al bijna 70 jaar voor in. Destijds was het voor veel mijnwerkers niet mogelijk een woning te kopen. De gemeenten Geleen, Stein, Limbricht en Munstergeleen hebben toen BLG Wonen opgericht, wat staat voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Zo kregen de mijnwerkers kans op een eigen woonplek.

De woningmarkt toegankelijk maken, zit dus in ons DNA. Tot op de dag van vandaag komen we op voor de belangen van mensen voor wie het kopen van een huis niet vanzelfsprekend is.

Missie in actie

77% van de Nederlanders vindt de woningmarkt ontoegankelijk. Om de woontoegankelijkheid te bevorderen zetten wij dit thema op de landelijke agenda. Zo gaan we in gesprek met kopers, beleidsmakers, woningmarktexperts en adviseurs. En komen samen tot initiatieven om de woningmarkt toegankelijker te maken. Een goed voorbeeld hiervan is Het WoonDebat dat we sinds 2019 organiseren.

Lees meer over onze 'Missie in actie'

Woontoegankelijkheid

We werken ook samen met brancheorganisaties en andere hypotheekverstrekkers, bijvoorbeeld in de pilot 'Duurhuur' We hebben gezamenlijk een hypotheekoplossing op de markt gebracht voor mensen die willen overstappen van een dure huurwoning naar een koopwoning.

In 2021 introduceerden we de Woontoegankelijkheidsmonitor met als doel om de woonkansen in Nederlandse gemeenten en voor specifieke doelgroepen in kaart te brengen. Op basis van die inzichten komen we met oplossingen, zoals het splitsen van woningen. En doen we aanbevelingen richting de politiek.

Het verhaal achter jouw hypotheek

Naast alles wat we hierboven doen, vergroten we vooral de woontoegankelijkheid van onze klanten door verder te kijken dan de hypotheek. We kijken naar het verhaal erachter. Wat er wél mogelijk is. Want een hypotheek is meer dan alleen geld. Net zoals je thuis meer is dan alleen een huis.

Dit beloven we

Onafhankelijk advies op maat

We werken samen met een netwerk van onafhankelijke adviseurs. Zij leggen in begrijpelijke taal uit wat je mogelijkheden zijn. Zo weet je of jouw droomhuis nu en in de toekomst bereikbaar is en blijft. Ook als je woonbehoeftes veranderen, omdat je misschien gaat samenwonen, een kindje krijgt, uit elkaar gaat of je partner overlijdt.

Altijd een adviseur bij jou in de buurt