De dialoog over een toegankelijke woningmarkt voor duurhuurders

De huidige woningmarkt is oververhit en voor veel groepen ontoegankelijk. Zeker duurhuurders hebben het moeilijk. Zij zitten vaak vast in dure huurwoningen. Door de hoge huurprijs kunnen ze lastig sparen om een eigen huis te kopen en daarmee vermogen op te bouwen. Een vicieuze cirkel waar ze zonder hulp van anderen vaak niet uit komen. BLG Wonen organiseert een tweede editie van het WoonDebat over dit thema.

Waar een wil is, is een woning?

Het WoonDebat 2020 met als thema ‘Waar een wil is, is een woning?’ neemt je mee in een stevig debat over ontwikkelingen en oplossingen op de woningmarkt. BLG Wonen streeft namelijk naar een toegankelijke woningmarkt voor iedereen. Bijvoorbeeld hoe wij voor duurhuurders een oplossing kunnen realiseren die werkt. Wij delen onze praktijkervaringen en kijken naar de toekomst.

Kijk hier het WoonDebat terug!

Benieuwd naar het WoonDebat 2020 maar kon je er niet live bij aanwezig zijn? Kijk het hier terug!

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Wil je meer informatie over de pilot met de huurverklaring? Bekijk hier het rapport met de evaluatie en hier de infographic met de samenvatting van de resultaten.

  Marcia Luyten als debatleidster

  Marcia Luyten, bekend als presentatrice van Buitenhof, zal het WoonDebat op 9 november leiden. Luyten studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht. Na haar studie werkte ze als correspondent voor NRC Handelsblad en de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft zij regelmatig opiniërend over sociaaleconomische onderwerpen. Op dit moment werkt zij aan de biografie van koningin Maxima.


  Marcia Luyten | Nationaal Woondebat 2019 BLG Wonen

  Daan Zandbelt

  Daan Zandbelt is Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, architect, stedenbouwkundige en partner bij De Zwarte Hond, een bureau voor architectuur en stedenbouw met vestigingen in Rotterdam, Groningen en Keulen. Vanuit Rotterdam werkt hij aan complexe stedelijke projecten die variëren van regionale structuurvisies tot precieze ruimtelijke stedenbouwkundige en architectonische interventies. Naast zijn werk bij De Zwarte Hond is hij momenteel verbonden aan de Van Eesterenleerstoel voor Regionaal Ontwerp aan de TU Delft.


  Jeroen van Haaren

  Jeroen van Haaren is stedelijk en regionaal econoom bij het Erasmus Centre for Urban Port and Transport Economics, het expertisecentrum op het gebied van stedelijke economie, haven- en vervoerseconomie van Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij onderzoekt arbeidsmarkten, vastgoedmarkten, voorzieningen en de relaties daartussen. Betaalbaarheid op de woningmarkt is één van de onderwerpen waar Jeroen onderzoek naar heeft gedaan. Hij geeft ook les in vastgoedeconomie en kwantitatieve ruimtelijke analyse aan de Erasmus School of Economics.