“Het huis is eigenlijk nooit in vreemde handen geweest, dus je kunt het een soort van familiehuis noemen”


Het is best bijzonder, een interview met onze ‘langste’ klant. De heer Ermans (80) heeft al meer dan 50 jaar een hypotheek bij BLG Wonen. In dit interview delen we zijn verhaal. Hij vertelt hoe hij bij BLG Wonen terecht is gekomen en over zijn ervaring met ons.


U bent al meer dan 50 jaar klant. Was dit uw eerste en enige huis?

“Ik ben met BLG Wonen in aanraking gekomen toen ik het huis - waar ik nu nog steeds woon - wilde kopen van mijn opa en oma. Het is mijn eerste en enige huis. Op 5 of 6 jaar na heb ik er mijn hele leven gewoond. Mijn opa en oma hebben dit huis zelf laten bouwen. De vader van mijn oma was een aannemer en heeft het in die tijd voor hen gebouwd. Mijn ouders hebben ook bij mijn opa en oma ingewoond, dus als kind ben ik daar opgegroeid. In de jaren 70 heb ik het huis over kunnen kopen en ben ik er op een natuurlijke manier ingetrokken. De woning is dus nooit in vreemde handen geweest. Omdat het huis al generaties lang in de familie is, kun je het eigenlijk wel een soort van familiehuis noemen.”

U bent onze ‘langste’ klant. Wat vindt u daarvan?

“Dat was inderdaad wel een verrassing. Maar ja, als je kijkt naar het moment van de aankoop van mijn huis gaat dat ook wel ver terug. Om eerlijk te zijn ben ik niet elke dag met mijn hypotheek bezig, maar dat is misschien ook omdat ik geen problemen heb. Als je dat wel hebt, wordt het natuurlijk een andere zaak en heb je veel meer contactmomenten. Maar gelukkig heb ik dat niet mee hoeven maken.”

"Een hypotheek bij BLG Wonen was hier in de buurt heel normaal, omdat het eigenlijk de enige hypotheekverstrekker in deze streek was, buiten de bank. Waarbij het bouwfonds ook nog eens garant kon staan.”
De heer Ermans, al meer dan 50 jaar klant

Wat is uw ervaring verder met BLG Wonen?

“In die tijd dat ik mijn hypotheek afsloot heette BLG Wonen nog Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Ik woon ongeveer 10 kilometer van waar BLG Wonen is opgericht. Ik durf niet te zeggen of ik toen voor BLG Wonen heb gekozen omdat ik er in de buurt woonde. Je kon destijds kiezen tussen de bank of het bouwfonds. Ik heb voor het bouwfonds, dus BLG Wonen, gekozen omdat mijn opa garant kon staan voor de lening. Dat kon bij de bank niet.

Voor mij is BLG Wonen een fijne hypotheekverstrekker en ik heb er goede ervaringen mee. Ik kende vroeger een aantal mensen die ook een hypotheek bij BLG Wonen hadden afgesloten. Dat was hier in de buurt heel normaal, omdat het eigenlijk de enige hypotheekverstrekker in deze streek was, buiten de bank. Waarbij het bouwfonds ook nog eens garant kon staan.”

Wat zou u anderen mee willen geven of wat wenst u ons de komende 70 jaar toe?

“Ik hoop dat jullie verder gaan zoals jullie dat nu doen. En dat de klanten allemaal zo tevreden zijn zoals ik. Ik weet niet wat je nog meer kunt doen, dan gewoon zo doorgaan. Ik ben al die jaren in ieder geval een heel tevreden klant geweest.”

Lees meer interviews


Terug naar het blogoverzicht