Hypotheekverhaal van mevrouw Visser

Mevrouw Visser (61 jaar) sloot vier jaar geleden een hypotheek af bij BLG Wonen.
Mevrouw Visser (61 jaar) sloot vier jaar geleden een hypotheek af bij BLG Wonen. Ze is verhuisd van Zuid-Holland naar een dorpje dichtbij zee in Noord-Holland. Een prachtige omgeving, je bent zo in de duinen. “Wanneer ik door deze buurt reed, kreeg ik altijd een bepaald gelukzalig gevoel. Door omstandigheden wilde ik weg uit de buurt waar ik destijds woonde. En hier stonden toevallig een paar huizen te koop.”

Het was geen standaard aanvraag

“In Noord-Holland zag ik een huis waar ik graag wilde wonen. Maar volgens de standaard hypotheekregels kon ik dat niet betalen. Vrienden hebben mij toen aangeboden om financieel te helpen. De hypotheekadviseur die ik al kende van mijn vorige hypotheek stond achter mijn aanvraag en wilde ook graag helpen. In eerste instantie klopten we bij mijn voormalige hypotheekverstrekker aan. Zij wezen mijn aanvraag vrijwel direct af. Alleen op het feit dat ik een uitkering heb. Dat terwijl ik al jaren bewijs dat ik mijn woonlasten kan dragen en mijn vrienden mij wilden helpen.”

Een verstrekker die begrip toont en meedenkt

Nadat er een paar weken overheen zijn gegaan, kwam mevrouw Visser bij BLG Wonen terecht. “Mijn adviseur had goed contact en wist dat BLG Wonen misschien nog iets kon betekenen. Ze namen mijn aanvraag serieus en het voelde heel betrokken. Er is best veel tijd en energie in mijn aanvraag gestoken. Zowel vanuit de adviseur als vanuit BLG Wonen. Mijn adviseur merkte dat BLG Wonen net dat stapje extra wilde zetten en had hoop dat deze aanvraag toch een kans van slagen had. Ondanks de uitkering.”

"Er is best veel tijd en energie in mijn aanvraag gestoken. Zowel vanuit de adviseur als vanuit BLG Wonen. Mijn adviseur merkte dat BLG Wonen net dat stapje extra wilde zetten."
Mevrouw Visser, klant BLG Wonen

Een spannend proces met goede afloop

“Het aanvraagproces zelf was heel spannend. Ik moest natuurlijk van alles aanleveren, omdat ik ook financiële steun kreeg. Ook mijn vrienden moesten veel documenten aanleveren. Het is heel logisch dat een hypotheekverstrekker deze documenten nodig heeft. En het voelde ook zeker niet als teveel. De begeleiding vanuit de hypotheekadviseur was echt heel fijn hierin. Eigenlijk was iedereen die hierbij betrokken was vriendelijk en behulpzaam.”

Net even verder kijken

“Waar de ene hypotheekverstrekker direct ‘nee’ zegt zodra iemand een uitkering heeft, kijkt de ander net even wat verder dan dat. En kijkt dus meer naar wat je kunt dragen en de omstandigheden daaromheen. Sommige banken zeggen wel dat ze meedenken met de klant, maar BLG Wonen is er één die het ook daadwerkelijk doet. En dat is heel fijn!”


Terug naar blogoverzicht